Haberler
ELEKTRONİK DEFTER ve ELEKTRONİK FATURA ZORUNLULUĞU
421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile bazı mükelleflere defter ve faturalarını elektronik ortamda tutma ve düzenleme zorunluluğu getirildi. Elektronik defter uygulamasına 2014 takvim yılı içerisinde geçilecek.Elektronik fatura uygulamasına ise 2013 takvim yılı içerisinde geçilecek.
421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile bazı mükelleflere defter ve faturalarını elektronik ortamda tutma ve düzenleme zorunluluğu getirildi. Elektronik defter uygulamasına 2014 takvim yılı içerisinde geçilecek.Elektronik fatura uygulamasına ise 2013 takvim yılı içerisinde geçilecek.
Tebliği okumak için tıklayın.
Aşağıda sayılan mükellefler elektronik defter tutma ve elektronik fatura tutmak zorunda olacaklar:
a) 4/12/2003 tarihli ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olanlar ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 25 Milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar.
b) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 10 Milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar.
Bu kapsamda zorunluluk getirilen mükelleflerden mal alan 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli cetvellerde yer alan idare, kurum ve kuruluşlar ile iktisadi kamu kuruluşlarının elektronik fatura uygulamasından yararlanma ve elektronik defter tutma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Bu Tebliğ veya 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında elektronik fatura uygulamasından yararlanan mükelleflerin birbirlerine yapmış oldukları mal teslimi veya hizmet ifaları için elektronik fatura düzenlemeleri zorunlu olacak.

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET VE FAALİYETLERDE VERGİ, RESİM VE HARÇ İSTİSNASI HAKKINDA TEBLİĞ ’DE DEĞİŞİKLİK

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULU KARARLARI

2025 İKİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

2026 YILI EMLAK VERGİSİNİN HESAPLANMASINDA KULLANILACAK İNŞAAT MALİYET BEDELLERİ

PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

KOBİ SAYILMAK İÇİN BELİRLENEN TUTARLAR GÜNCELLENDİ

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 31 ARALIĞA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

KAMU İHALELERİNDE FİYAT FARKI UYGULANMASI ESASLARINDA DEĞİŞİKLİK

KAMU İHALE YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

7554 VE 7557 SAYILI TORBA KANUNLAR YAYIMLANDI

OTOMOBİL ÖTV ORANLARINI DEĞİŞTİREN 10115 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI
