Haberler
ELEKTRONİK DEFTER GENEL TEBLİĞİ
ELEKTRONİK DEFTER GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR GENEL TEBLİĞ Resmi Gazete’de yayımlandı. İsteyen mükellefler hesap dönemi içerisinde de elektronik defter tutmaya başlayabilecek.
ELEKTRONİK DEFTER GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR GENEL TEBLİĞ Resmi Gazete’de yayımlandı. İsteyen mükellefler hesap dönemi içerisinde de elektronik defter tutmaya başlayabilecek.
Ancak hesap dönemi veya takvim yılı içerisinde elektronik defter tutmaya başlayanlar, başladıkları tarihi izleyen bir aylık süre içerisinde eski defterlerine kapanış tasdiki yaptıracaklar.
Tebliğde yer alan şartları taşıyanlar, elektronik defter kullanmak için www.edefter.gov.tr İnternet adresinde yayımlanan başvuru kılavuzuna uygun olarak başvuruda bulunacaklar. Gerek görülmesi halinde www.edefter.gov.tr internet adresinde yayımlanan kılavuzlara ilave olarak teknik bilgi ve belge talebinde bulunulabilecek.

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DENETİM EKİPLERİNİN MUAFİYET SÜRESİ UZATILDI

VERGİ BORÇLULARININ AÇIKLANMASINA DAİR TEBLİĞ

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

YAPI MÜTEAHHİTLEĞİ VE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

REKABET YASAĞINA AYKIRILIK DAVALARI ASLİYE TİCARET MAHKEMELERİNDE AÇILACAK

DAHİLDE İŞLEME REJİMİNDE EK SÜRE

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARI

BEYANNAMELERDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ ARTIRILDI

BAZI İŞLEMLERDEN ALINACAK HARÇ TUTARLARI ARTIRILDI

YAT VE GEZİNTİ GEMİLERİNİN TESLİMİNDE ÖTV ALINACAK

ULUSAL GÜVENLİK KURULUŞLARININ ARAÇ ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE ÇALIŞAN PERSONEL ÜCRETLERİNDE VERGİ TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ
