Haberler
DÖVİZ MEVDUATLARININ VERGİSİ ARTIRILDI TL MEVDUATLARININ DÜŞÜRÜLDÜ
22/7/2006 Tarihli ve 2006/10731 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Eki Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ( Sayısı: 53) ile bir yıldan uzun vadeli Türk Lirası mevduatlarda vergi oranı sıfırlandı, 1 yıla kadar olan TL mevduatlarda da vergi oranı düşürüldü. Döviz mevduatlardan alınan vergiler ise artırıldı.
Buna göre TL cinsinden vadesiz ve 6 aya kadar vadeli olan hesaplarda vergi oranı yüzde 5'e düşürülürken, 6 ay -1 yıl arası vadeli hesaplarda ise yüzde 3'e indirildi
Daha önce 6 aya kadar vadeli hesaplardan yüzde 15, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplardan yüzde 12, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 10 vergi alınıyordu.
DÖVİZ TEVDİAT HESAPLARININ VERGİSİ
Bankalardaki döviz mevduat hesaplarında alınan vergi oranında artışa gidildi. Buna göre 6 aya kadar vadeli hesaplardan yüzde 20, 1 yıla kadar vadeli hesaplardan yüzde 16, 1 yıldan uzun vadeli hesaplardan ise yüzde 13 vergi alınacak.
Daha önce 6 aya kadar vadeli hesaplardan yüzde 18, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplardan yüzde yüzde 15, 1 yıldan uzun vadeli hesaplardan yüzde 13 vergi alınıyordu.
Karar, yayımı tarihinden itibaren 3 ay süreyle sınırlı olarak vadesiz ve özel cari hesaplara ve söz konusu tarihten itibaren 3 ay içinde açılan veya vadesi yenilenen vadeli hesaplara ödenecek faizler ve kar paylarına uygulanacak.Eğer başka bir süre uzatımı olmaz ise 3 sonra eski vergi oranları uygulanmaya devam edecek.

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET VE FAALİYETLERDE VERGİ, RESİM VE HARÇ İSTİSNASI HAKKINDA TEBLİĞ ’DE DEĞİŞİKLİK

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULU KARARLARI

2025 İKİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

2026 YILI EMLAK VERGİSİNİN HESAPLANMASINDA KULLANILACAK İNŞAAT MALİYET BEDELLERİ

PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

KOBİ SAYILMAK İÇİN BELİRLENEN TUTARLAR GÜNCELLENDİ

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 31 ARALIĞA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

KAMU İHALELERİNDE FİYAT FARKI UYGULANMASI ESASLARINDA DEĞİŞİKLİK

KAMU İHALE YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

7554 VE 7557 SAYILI TORBA KANUNLAR YAYIMLANDI

OTOMOBİL ÖTV ORANLARINI DEĞİŞTİREN 10115 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI
