Haberler
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET VE FAALİYETLERDE VERGİ, RESİM VE HARÇ İSTİSNASI HAKKINDA TEBLİĞ ’DE DEĞİŞİKLİK
Ticaret Bakanlığı, İhracat, Transit Ticaret, İhracat Sayılan Satış ve Teslimler ile Döviz Kazandırıcı Hizmet ve Faaliyetlerde Vergi, Resim ve Harç İstisnası Hakkında Tebliğ’de değişiklik yaptı.
Değişiklikle vergi, resim ve harç istisnası belgelerine yönelik iş ve işlemlerin fiziksel ortamda oluşturulmasına ilişkin tanınan 6 aylık süre, 9 aya çıkarıldı.
31 Aralık 2019’da yapılan bir düzenleme ile vergi resim ve harç istisnası belgelerine ilişkin iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılması öngörülmüştü. Bu düzenlemede madde yürürlüğe girmeden önce taahhüt hesabı kapatılmamış belgelere ilişkin işlemlerin fiziksel ortamda devam edeceği hükme bağlanmıştı.
Madde yürürlüğe girdikten sonra ise istisnalara ilişkin iş ve işlemlerin 31 Mart 2020’ye kadar fiziksel ortamda yapılabileceği kaydedilirken, bakanlığa bu süreyi 6 aya kadar uzatma yetkisi verilmişti.
Bugünkü Resmi Gazete’de yapılan düzenlemeyle bakanlığa vergilen 6 aylık yetkinin süresi 9 aya uzatıldı.
Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kapsamında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan Yapılan Ödemelere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile de Bakanlık tarafından, ihracata yönelik devlet yardımları kapsamında yapılan destek ödemelerine ilişkin olarak incelemeci kuruluşlar nezdinde Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca inceleme ve denetimler yapılacak.

GELİR VE KURUMLAR VERGİSİNDE YER ALAN İSTİSNA VE İNDİRİMLER İÇİN TASDİK ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

2026 YILI İÇİN GERİ KAZANIM PAYI KATILIM TUTARLARI

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE BEYANNAME VERME E-DEFTERLERİN YÜKLENME SÜRELERİ UZATILDI

YEREL VE KÜRESEL ASGARÎ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

2025 -2026 ve 2027 YILLARINDA DÖNEMİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

İLAVE İSTİHDAM DESTEĞİNİN SÜRESİ UZATILDI

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

BAZI AR-GE PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE STOPAJ TEŞVİKİ UYGULAMASI SÜRESİ UZATILDI

ŞİRKETLERİN BANKALARA OLAN BORÇLARINI YAPILANDIRMA UYGULAMASININ SÜRESİ UZATLDI

ASGARİ ÜCRET 1 OCAK 2026'TEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE %27 ARTIRILDI!

KARŞIT İNCELEME YAZISINA SÜRESİNDE CEVAP VERMEYENLERE ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI KESİLECEK

2026 YILINDA UYGULANACAK KİMLİK KARTI,PASAPORT ,EHLİYET GİBİ DEĞERLİ KAĞIT BEDELLERİ

İHRACATÇI FİRMALARA RESİM VE HARÇ İSTİSNASI İÇİN VERİLEN SÜRE UZATILDI

