Haberler
DÖVİZ İŞLEMLERİNDE VE PARA TRANSFERLERİNDE LİMİTLER YÜKSELTİLDİ
Vergi Kimlik Numarası Genel Tebliği (Sıra No: 2)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 5) ile banka, özel finans kurumları, posta merkezleri ve yetkili müesseselerce (döviz büfeleri) döviz alım satımı işlemlerinde vergi kimlik numarası tespitini gerektiren tutar sınırı 3 bin dolardan 5 bin dolara çıkarıldı.
Değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile Vergi Kimlik Numarası Genel Tebliği (Sıra No: 2)'nin tamamını okumak için tıklayın.
Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ise suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi kapsamında yükümlü kılınan kurum ve kuruluşların (banka vb.) işlemlerinde, kimlikle ilgili bilgileri alma, bunların doğruluğunu teyit etme konularında sorumlu tutulacakları parasal alt sınır 75 bin liradan 85 bin liraya çıkarıldı.
Vergi Kimlik Numarası Genel Tebliği (Sıra No: 3)'e göre işlemleri gerçekleştirecek kişi ve kuruluşlara vergi kimlik numaralarını ibraz etmek zorunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti tabiyetindeki gerçek kişiler vergi kimlik numarası olarak, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını ibraz edecekler.
Vergi Kimlik Numarası Genel Tebliği (Sıra No: 4)'e göre işlemleri gerçekleştirecek kişi ve kuruluşlara vergi kimlik numaralarını ibraz etmek zorunda olan yabancılar vergi kimlik numarası olarak, yabancı kimlik numaralarını ibraz edecekler. Yabancı kimlik numaraları Türkiye'de Oturan Yabancıların Nüfus Kayıtlarının Tutulması Hakkındaki Yönetmeliğe göre çıkarılıyor.

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

GVK GEÇİCİ 67.MADDENİN SÜRESİ 31.12.2030'A UZATILDI

SERMAYENİN KAYBI, BORCA BATIK OLMA DURUM HESAPLARINDA KUR FARKI ZARARLARI

KVKK OTELLERDE KİMLİK FOTOKOPİSİ ÇEKİLMESİNİ VERİ İHLALİ SAYDI

BELGESİZ TURİSTİK TESİSLERE CEZA KESİLECEK

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇECEKLER KULLANACAKLARI BELGELERİ ODALARDAN TEMİN EDEBİLECEKLER

2025 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KIYMETLİ MADEN FAALİYETİ İLE DÖVİZ BÜFELERİNİN FAALİYET İZİN ÜCRETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE DAİR DEĞER ARTIŞ PAYI ALINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM ORANI ARTIRILDI

HİBRİT OTOMOBİLLERE UYGULANAN ÖTV ORANININ VERGİ HATASI OLMADIĞI HAKKINDA DANIŞTAY KARARI

GECİKME ZAMMI ,TECİL FAİZİ VE 3095 SAYILI KANUNLA BELİRLENEN FAİZ ORANLARI

