Haberler
DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA YAPILACAK ALIMLARDA UYGULANACAK PARASAL LİMİTLER ARTIRILDI
6/2/2023 Tarihinde Meydana Gelen Deprem Afetleri Nedeniyle Ortaya Çıkan İhtiyaçların Karşılanmasına Yönelik Olarak, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 22 nci Maddesi Kapsamında Doğrudan Temin Yoluyla Yapılacak Alımlarda Uygulanacak Parasal Limitlerin Artırılması Hakkında 6787 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kararla deprem nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak bu illerdeki veya diğer illerdeki idarelerin doğrudan temin yoluyla yapacakları alımlarda uygulanan parasal limitler, 28 Şubat 2023 tarihine kadar 5 milyon lira olarak uygulanacak.
Kamu İhale Kanunu’nun 22’nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında doğrudan temin yoluyla yapılan alımlarda büyükşehir belediye sınırlarında olan idarelerde 431 bin 810 TL, diğer idarelerde ise 143 bin 845 TL parasal limit bulunuyor. Maddede belirtilen hallerde ve yukarıdaki parasal sınırların altındaki ihtiyaçlar için ilân yapılmaksızın ve teminat alınmaksızın doğrudan temin edilebiliyor.

2025 ÜÇÜNCÜ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN İŞE İADE İÇİN ARABULUCUYA BAŞVURULMASINA İLİŞKİN İPTAL KARARI

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN KONKORDATO ÖN PROJESİ HAKKINDA KARARLARI

KOOPERATİF VE ÜST KURULUŞLARININ DENETİMİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

TASFİYEYE GİRİLEN AYA AİT e-DEFTER VE BERAT DOSYALARININ YÜKLENMESİ

TURİZM PAYI BEYANNAMESİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMELERİNE İLİŞKİN DUYURULAR

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA UZMANLIĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU VERBİS’E KAYIT İÇİN İSTİSNA LİMİTİNİ ARTIRDI

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DENETİM EKİPLERİNİN MUAFİYET SÜRESİ UZATILDI

VERGİ BORÇLULARININ AÇIKLANMASINA DAİR TEBLİĞ
