Haberler
DEVLET DESTEKLİ TİCARİ ALACAK SİGORTASI TARİFE VE TALİMAT TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i yayımladı.
Devlet destekli ticari alacak sigortası şartları arasında yer alan KOBİ'lerin sağlaması gereken ciro şartı 125 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkarıldı.
Net prim ve azami teminat tutarı; elde edilen vadeli 175 milyon TL ile 250 milyon TL arasındaki ciroda; 120 güne kadar vadeli satışlar için %0.20, 180 güne kadar vadeli satışlar için %0.26, 240 güne kadar vadeli satışlar için %0.32, 360 güne kadar vadeli satışlar için de %0.47 olarak belirlendi.
Tebliğde ciroya göre alıcı başına azami kredi limitini belirleyen tabloda da düzenleme yapıldı ve söz konusu kredi limitleri %50 oranında artırıldı. Bu tabloya da ciro şartının artırılmasına paralel olarak 175 milyon TL - 250 milyon TL katı eklendi ve bu ciroda alıcı başına sağlanacak azami kredi limiti 1 milyon TL olarak tespit edildi.

YURT DIŞI VARLIKLARA VE TRANSİT TİCARETE VERGİ İNDİRİMİ , KAMU ALACAKLARININ ÖDEME ŞARTLARINDA ESNEKLİK GETİREN KANUN

SPORCULARA YAPILAN ÖDEMELERDEN KESİLEN VERGİNİN MAHSUBU İÇİN ÖDENMİŞ OLMA ŞARTI İPTAL EDİLDİ

ÇALIŞANLARIN TAKİP EDİLMESİ HAKKINDA KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU KARARI

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK

SİTE - APARTMAN AİDAT ARTIŞINI DÜZENLEYEN,DAMGA VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN

ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

YILLARA SARİ NÜKLEER SANTRAL İNŞAAT İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI %1 OLARAK BELİRLENDİ

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANALIK HALİNDE GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ VERİLMESİ

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

YEMEK BEDELİ ADI ALTINDA YAPILAN ÖDEMELERDEN YAPILACAK SGK PRİM KESİNTİSİ

