Haberler
DEPREM BÖLGESİNDE YATIRIM TEŞVİK BELGELERİNİN SÜRESİ 3 YIL UZATILDI
Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 6923 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda yapılan değişikliğe göre depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesindeki yatırımlar için düzenlenen yatırım teşvik belgeleri talep alınmaksızın 3 yıl uzatılmış sayılacak.
Değişiklikler yerlerine işlenmiş en güncel hali ile Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın tamamını okumak için tıklayın.
Söz konusu teşvik belgeleri kapsamında 31 Aralık 2024 tarihine kadar başvuru yapılması halinde; yatırım finansmanı için kullanılan kredilere ve finansal kiralama borçlanmalarına ilişkin geri ödeme yükümlülüklerinin Mart 2023 dönemi vadesinden Mart 2025 dönemi vadesine kadar yerine getirilmemesi durumunda geri ödeme yükümlülüğünün yerine getirilmediği yönünde işlem tesis edilmeyecek.
Bu yükümlülüğün ödeme tarihlerinden sonra yerine getirilmesi durumunda ise yükümlülüğün vadesinde yerine getirildiği kabul edilerek destek ödemesi yapılacak. Kullanılan kredinin bakiye kısmının tahsil ve tasfiyesi için kullanılacak yeniden finansman kredisi ilave bir kredi olarak değerlendirilmeyecek.
Depremde hasar önlemeye yönelik sismik izolasyon taşıyıcı ve transmisyon kolonları ile yapı güçlendirmeye yönelik epoksi öngörme halatı yatırımları, yatırımlarda devlet yardımları hakkında karar kapsamına alındı.

ANAYASA MAHKEMESİ TEBLİĞE ELVERİŞLİ e-POSTA KULLANILMA ZORUNLULUĞUNU İPTAL ETTİ

ÖLÜM HALİNDE ENGELLİ ADINA İSTİSNA KAPSAMINDA ALINAN ARAÇ İÇİN ÖDENMEYEN VERGİLERİN VARİSLERDEN ARANILMASI

YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE TARIM ALANLARINDAKİ KAÇAK YAPILAR YIKILACAK

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KVKK AİDAT BORÇLARININ ORTAK ALANLARA ASILMASINI KİŞİSEL VERİ İHLALİ SAYDI

UZLAŞMA KOMİSYONLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA VUK TEBLİĞ

TEFAS'TA İŞLEM GÖRMEYEN HİSSE SENEDİ FONLARINDAN ELDE EDİLEN GELİRLERDEN KESİNTİ YAPILACAK

VERİ SORUMLULARI TARAFINDAN AÇIK RIZA VE AYDINLATMA METİNLERİNİN AYRI AYRI DÜZENLENMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA KVKK KARARI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

TÜRKİYE İLE AB ARASINDA IPARD III ANLAŞMASINDA DEĞİŞİKLİK

2026 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

AKARYAKITTAN ALINAN ÖTV'DE EŞEL MOBİL UYGULAMASI HAKKINDA 10995 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI

