Haberler
BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulunun bağımsız denetime tabi şirketlerin belirlenmesine dair usul ve esaslara dair kararı yayımlandı. 2024 yılında denetim kapsamında olunup olunmadığının belirlenmesinde. 2022 yılı için enflasyon etkisine göre düzeltilmemiş finansal tablolar esas alınacak.
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulunun Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapan Kararını okumak için tıklayın.
Eşik değerleri aştığı için denetime tabi olan şirketler, tek başına veya bağlı ortaklıkları ve iştirakleriyle birlikte, belirtilen ölçütlerden en az ikisine ait eşik değerlerin iki hesap döneminde art arda altında kalması durumunda, müteakip hesap döneminden itibaren denetim kapsamından çıkar.Birbirini takip eden hesap dönemlerinde eşik değerlerin altında kalınan iki ölçütün aynı olması şart değildir.
2023 yılı için denetime tabi olma veya denetim kapsamından çıkma hususlarında, 6434 sayılı Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararında belirlenen eşik değerler dikkate alınacak.

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANALIK HALİNDE GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ VERİLMESİ

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

YEMEK BEDELİ ADI ALTINDA YAPILAN ÖDEMELERDEN YAPILACAK SGK PRİM KESİNTİSİ

KISMİ SÜRELİ ÇALIŞANLARDAN BORÇLANMA YAPANLARIN GSS PRİM İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK BELGELERİN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

YATIRIM TEŞVİKLERİNE DAİR TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

DAVALARDA FAİZ TALEBİNİN KISMEN KABUL EDİLMESİ HAKKINDA DANIŞTAY KARARI

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

KONAKLAMA VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

DOĞUM İZNİ SÜRESİ UZATILDI

