Haberler
Bağımsız Denetim Tebliğlerinde Değişiklik
Bağımsız Denetçilik Uygulamalı Mesleki Eğitim Tebliğinin eğitimin başlaması ve sona ermesi hakkındaki maddesi değiştirildi. Değişikliğe göre eğitim, Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmesi şartıyla, hizmet akdinde yer alan işe başlama tarihinde başlayacak. Eğitimin dışarıdan sağlanan fayda ve hizmet sözleşmesi şeklindeki bir akit ile denetim çalışmalarına katılarak yapılması halinde, eğitim, sözleşmenin bildirim tarihinde başlayacak.
Sözleşmelerin feshedilmesi veya herhangi bir şekilde sona ermesi halinde sözleşmenin sona erdiği tarih, yanında eğitim alınan denetçi ya da denetim kuruluşu tarafından on gün içinde Kuruma bildirilecek.
Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri ile sınav şartını Kurumun veya Yönetmeliğin yayımından önce kamu kurumlarının yaptığı bağımsız denetçiliğe ilişkin sınavlarda başarılı olarak sağlamaları nedeniyle yetkilendirilecek olan meslek mensupları bu süreleri, denetim kuruluşları veya denetçiler yanında, 3568 sayılı Kanun çerçevesinde tasdik ve vergi denetimi hizmetlerinde bulunanların yanında denetim yetkisini aldıktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarında fiilen görev alarak geçirdiklerini belgelemeleri halinde eğitim şartını sağlamış olacaklar.
İlgili değişiklikler işlenmiş olarak söz konusu tebliğleri okumak için aşağıdakileri tıklayın:
BAĞIMSIZ DENETİM YETKİLENDİRME TEBLİĞİ
BAĞIMSIZ DENETÇİLİK UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM TEBLİĞİ
BAĞIMSIZ DENETİM RESMİ SİCİL TEBLİĞİ

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'Nİ ASILSIZ YERE MEŞGUL EDENLERE PARA CEZASI VERİLECEK

VERGİ İNCELEMELERİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL TABLOLARDA SUNUM VE AÇIKLAMA STANDARDI

DÖVİZ POZİSYONUNU ETKİLEYEN İŞLEMLERİN TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN İZLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACAT BEDELLERİNİN BANKALARA SATILMA ZORUNLULUĞU %35 ' E ÇIKARILDI

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİNDE SÜRELER UZATILDI

İMALAT SANAYİ VE TURİZM YATIRIMLARI İNŞAATLARINDA KDV İSTİSNASININ SÜRESİ UZATILDI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 31 TEMMUZA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

OCAK - MART 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

KOOPERATİFLERİN KURULUŞ VE ANASÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ İLE KURUCU ORTAK SAYILARI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK
