Haberler
AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Sağlık Bakanlığı , AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE değişiklik yaptı. Muayenehanelerin; taşıyacakları şartlarda değişiklik yapıldı. Muayene odasının yeterli şekilde aydınlatılan ve havalandırılan en az 16 m² kullanım alanına sahip olması gerekiyor.
Sağlık Bakanlığı , AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE değişiklik yaptı. Muayenehanelerin; taşıyacakları şartlarda değişiklik yapıldı. Muayene odasının yeterli şekilde aydınlatılan ve havalandırılan en az 16 m² kullanım alanına sahip olması gerekiyor.
Muayene odasının birbiri ile bağlantılı iki oda biçiminde düzenlenmesi halinde, odalar en az 8 m² hekimçalışma alanı ve en az 8 m² hasta muayene alanı olarak düzenlenir. Muayenehanelerde yer alan giriş, kapı, asansör, merdiven, tuvalet ve lavabo gibi fiziki alanlar İmar Kanununa ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uygun olarak düzenlenecek.
3/8/2010 tarihine kadar açılmış olan muayenehaneler için Muayenehane Açma Başvurusunda İstenecek Belgeler’de yer alan depreme dayanıklılık raporu hariç diğer maddelerine 3/8/2015 tarihine kadar uygunlukları sağlanarak müdürlüğe başvurulacak.

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE BEYANNAME VERME E-DEFTERLERİN YÜKLENME SÜRELERİ UZATILDI

YEREL VE KÜRESEL ASGARÎ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

2025 -2026 ve 2027 YILLARINDA DÖNEMİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

İLAVE İSTİHDAM DESTEĞİNİN SÜRESİ UZATILDI

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

BAZI AR-GE PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE STOPAJ TEŞVİKİ UYGULAMASI SÜRESİ UZATILDI

ŞİRKETLERİN BANKALARA OLAN BORÇLARINI YAPILANDIRMA UYGULAMASININ SÜRESİ UZATLDI

ASGARİ ÜCRET 1 OCAK 2026'TEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE %27 ARTIRILDI!

KARŞIT İNCELEME YAZISINA SÜRESİNDE CEVAP VERMEYENLERE ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI KESİLECEK

2026 YILINDA UYGULANACAK KİMLİK KARTI,PASAPORT ,EHLİYET GİBİ DEĞERLİ KAĞIT BEDELLERİ

İHRACATÇI FİRMALARA RESİM VE HARÇ İSTİSNASI İÇİN VERİLEN SÜRE UZATILDI

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 30 HAZİRANA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

