Haberler
AVUKATLIK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7249 Sayılı Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Kanun'a göre, 5 binden fazla avukat bulunan illerde asgari 2 bin avukatla yeni bir baro kurulabilecek.
Kanunla, baroların kuruluş ve tasfiyesi, baroların Türkiye Barolar Birliğinde (TBB) nasıl temsil edileceği, baroların Ceza Muhakemesi Kanunu, adli yardım ve bazı kurul ve komisyonlardaki görevleri, kıyafet özgürlüğü, yeni avukatlara kesenek indirimi gibi konularda yeni düzenlemeler yapıldı.
Yeni avukatlar, mesleklerinin ilk 5 yılında, kayıtlı oldukları baronun öngördüğü aidatı yarı oranında ödeyecekler.
Kanuna göre, avukat sayısı 5 binden fazla olan illerde asgari 2 bin avukatla yeni bir baro kurulabilecek. Bu şartlara göre bugün itibarıyla barolara kayıtlı avukat sayısı dikkate alındığında birden fazla baro, yalnızca İstanbul, Ankara ve İzmir'de kurulabilecek. Avukat, aynı ilde birden fazla baro varsa herhangi birine kayıt olabilecek.
Birden fazla baro kurulan illerde il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine üye görevlendirilmesi, baroların eşit ve dönüşümlü temsili esas alınarak yapılacak. Görevlendirmeye ilişkin usul ve esaslar Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan yönetmelikte gösterilecek.

DAVALARDA FAİZ TALEBİNİN KISMEN KABUL EDİLMESİ HAKKINDA DANIŞTAY KARARI

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

KONAKLAMA VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

DOĞUM İZNİ SÜRESİ UZATILDI

YURT DIŞINA VERİLEN HİZMETLERDE İSTİSNA ORANI ARTIRILDI

İŞSİZLİK SİGORTASINDA DEVLET KATKI PAYI %0,5'E DÜŞÜRÜLDÜ

TAŞINMAZ SATIŞINDA GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ KULLANMA ZORUNLULUĞU

ENGELLİ ARAÇ ALIMINDA ÖTV İSTİSNASI

ÇALIŞANLARA VERİLEN YEMEK BEDELİNDE SGK PRİMİ, ENGELLİLERİN TAŞIT ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI HAKKINDA DÜZENLEMELER YAPAN KANUN

SGK TARAFINDAN VERİLEN PARA CEZASINA İTİRAZIN REDDİNE YÖNELİK DAVA İDARİ MAHKEMEDE AÇILIR

PRİM ÖDEME GÜN SAYISI VE PRİME ESAS KAZANÇ SIFIR OLSA DA İDARİ PARA CEZASI KESİLEBİLECEK

YURT DIŞI BORÇLANMA BAŞVURULARI HAKKINDA GENEL YAZI

FİNANSAL TABLOLARIN YÜKSEK ENFLASYONLU SUNUM PARA BİRİMİNE ÇEVRİMİ HAKKINDA KGK KARARI

KAMU İHALE TEBLİĞ VE YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

