Haberler
www.maliyepostasi.com
ARAÇ ÖTV VE BAZI KDV ORANLARINDA DÜZENLEMELER YAPAN KARAR
Otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi'nde ve bazı teslimlerde KDV oranlarını değiştiren Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Otomobilde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarında motor silindir hacminin yanı sıra fiyat kriteri de devreye alındı. Buna göre, motor silindir hacmi 1600 CC'yi geçmeyip, değeri 40 bin lirayı aşmayanlar için ÖTV oranı yüzde 45 olarak belirlendi.
25 Kasım 2016, Cuma
Motor silindir hacmi 1600 CC'yi geçmeyip ÖTV matrahı 40 bin ve 70 bin lira arasındakilere yüzde 50 ,değeri 70.000 TL'yi aşan otomobillere ise %60 ÖTV uygulanacak.
Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ü geçmeyenlerden; ÖTV matrahı 100.000 TL'yi aşmayanlar için ÖTV oranı % 100, aşanlar için %110 olarak uygulanacak.
Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı ile Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karara ekli % 8 KDV oranına tabi teslimleri belirleyen (II) sayılı listede düzenlemeler yapıldı.Fason olarak yapılan deri ve saya işlerinde de KDV oranı %8 olarak belirlendi.
İçerik 4441 kez listelendi

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE BEYANNAME VERME E-DEFTERLERİN YÜKLENME SÜRELERİ UZATILDI

YEREL VE KÜRESEL ASGARÎ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

2025 -2026 ve 2027 YILLARINDA DÖNEMİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

İLAVE İSTİHDAM DESTEĞİNİN SÜRESİ UZATILDI

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

BAZI AR-GE PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE STOPAJ TEŞVİKİ UYGULAMASI SÜRESİ UZATILDI

ŞİRKETLERİN BANKALARA OLAN BORÇLARINI YAPILANDIRMA UYGULAMASININ SÜRESİ UZATLDI

ASGARİ ÜCRET 1 OCAK 2026'TEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE %27 ARTIRILDI!

KARŞIT İNCELEME YAZISINA SÜRESİNDE CEVAP VERMEYENLERE ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI KESİLECEK

2026 YILINDA UYGULANACAK KİMLİK KARTI,PASAPORT ,EHLİYET GİBİ DEĞERLİ KAĞIT BEDELLERİ

İHRACATÇI FİRMALARA RESİM VE HARÇ İSTİSNASI İÇİN VERİLEN SÜRE UZATILDI

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 30 HAZİRANA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

