Haberler
ALMANYA İLE ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMASI İMZALANDI
Gelirin elde edildiği ülkenin vergilendirme hakkı kar payı, faiz ve gayrimaddi hak bedellerinde belli oranlarla sınırlandırılmaktadır. Ayrıca bir ülke teşebbüsünün, diğer ülkede 6 aydan kısa süren inşaat, yapım, montaj veya kurma projesi veya bunlarla ilgili gözetim faaliyetleri ile yine 6 ayı aşmayan danışmanlık hizmetleri de dahil hizmet tedariklerinin, faaliyetin icra edildiği ülkede vergilendirilmemesi öngörülüyor.
Anlaşmada yer alan Bilgi Değişimi maddesi ile iki ülkenin vergi kayıp ve kaçağı ile daha etkin bir mücadele yürütülmesi hedefleniyor. Ayrıca, iki ülke arasında vergilerin tahsilatında işbirliği yapılmasına ilişkin düzenlemeler de Anlaşma’da yer alıyor.
Anlaşma hükümlerinin 01.01.2011 tarihinden itibaren uygulanması yönünde mutabakata varıldı. Feshedilen önceki Anlaşma hükümlerinin 01.01.2011 tarihinden itibaren uygulanmadığından, iki Anlaşma arasında oluşan zaman boşluğu giderildi.

SGK 2026 YILINDA PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMEYECEK YEMEK BEDELİ VE DİĞER BAZI İŞLEMLER HAKKINDA GENELGEYİ YAYIMLADI

BORÇLU BAĞ-KUR VE GENEL SAĞLIK SİGORTALILARI SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLECEK

YURT DIŞINDAN POSTAYLA GELEN EŞYADA GÜMRÜK VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILDI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DÜŞÜRÜLDÜ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

2026 YILI İÇİN DEFTER TUTMA VE VERGİ USUL KANUNDAKİ DİĞER HADLER BELLİ OLDU

2026 YILI İÇİN GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN HAD VE TUTARLAR BELİRLENDİ

POSTA VE HIZLI KARGO YOLUYLA TAŞINAN EŞYANIN GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TEMERRÜT FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

2026 DAMGA VERGİLERİ VE HARÇ TUTARLARI BELLİ OLDU

AKARYAKIT ,TÜTÜN VE ALKOLLÜ İÇECEKLERİN ÖTV TUTARLARI ARTIRILDI

2026 YILI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİ BELİRLEYEN TEBLİĞ

İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE İADE EDİLMEYECEK KDV VE ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ

ENGELLİ ARAÇ ÖTV MUAFİYETİNDE ÜST SINIR ARTIRILDI

