Haberler
AFETLERDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARA YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILMASI HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARI
Son günlerde meydana gelen yangın ve sel afetlerinden zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatılmasına ilişkin 4372 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Karara göre, Türkiye'de yakın zamanda yaşanan yangın ve seller ile bundan sonra meydana gelecek benzeri afetler sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesine katkı sağlaması amacıyla insani yardım kampanyası başlatılacak.
Bu kapsamda koordinasyonu sağlamak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı görevlendirildi.
Kampanya kapsamında, valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla kamu bankaları veya özel bankalar nezdinde açılacak özel hesaplar, AFAD Başkanlığınca duyurulacak.
Gelir Vergisi Kanununun 89. maddesinin 10. bendi ile Kurumlar Vergisi Kanununun 10. maddesinin e bendine göre Cumhurbaşkanınca başlatılan yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdî bağışların tamamı yıllık beyannamede kazançtan indirilebiliyor.

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞLER KALDIRILDI

2025 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

EŞİK DEĞERLER VE PARASAL LİMİTLERİN GÜNCELLENMESİ HAKKINDA KAMU İHALE TEBLİĞ

e-DEFTER ve BERAT DOSYALARININ AYLIK VEYA GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİ BAZINDA YÜKLEME TERCİHİNİN YAPILMASI

TEVKİF YOLUYLA KESİLEN VERGİLERİN NAKDEN İADE EDİLMESİNE İLİŞKİN HADLER

BİNA; TAMİRAT, TADİLAT, TESİSAT, GÜÇLENDİRME VE YIKIM İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN BİRLEŞMELERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KARARI

KENDİSİNE AİT BÜROSU OLAN MESLEK MENSUBU BAŞKA BİR BÜRODA YA DA ŞİRKETTE MESLEKİ FAALİYETTE BULUNAMAYACAK

MÜSTAKİL KONUTLARDA GARAJLAR İÇİN RUHSAT ALMA ZORUNLULUĞUNDA DEĞİŞİKLİK

SGK 2026 YILINDA PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMEYECEK YEMEK BEDELİ VE DİĞER BAZI İŞLEMLER HAKKINDA GENELGEYİ YAYIMLADI

BORÇLU BAĞ-KUR VE GENEL SAĞLIK SİGORTALILARI SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLECEK

YURT DIŞINDAN POSTAYLA GELEN EŞYADA GÜMRÜK VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILDI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DÜŞÜRÜLDÜ

