Haberler
7440 SAYILI KANUN KAPSAMINDA GÜMRÜK ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ
Ticaret Bakanlığı 7440 Sayılı Kanun Kapsamında Gümrük Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Tebliğ'i yayımladı. Gümrük vergi ve cezalarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak isteyen borçluların, 31 Mayıs mesai bitimine kadar ilgili gümrük idaresine başvuruda bulunmaları gerekiyor.
31 Aralık 2022'den (bu tarih dahil) önce gümrük yükümlülüğü doğan ve gümrük idarelerince takip edilen alacaklardan, 12 Mart 2023 itibarıyla (bu tarih dahil) kesinleşen alacaklar yapılandırma kapsamında olacak.
Vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş gümrük vergilerinin ödenmemiş kısmının tamamı ile bunlara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri amme alacakları yerine 12 Mart’a kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın, ödenmemiş alacağın sadece feri alacaktan ibaret olması halinde feri alacak yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın, tamamen ödenmesi şartıyla gümrük vergilerine bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri amme alacakları ve aslı 12 Mart’tan önce ödenmiş olanlar dahil asla bağlı olarak kesilen idari para cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçilecek.
Vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş ve ilgili diğer kanunlar kapsamında gümrük yükümlülüğü nedeniyle gümrük vergileri asıllarına bağlı olmaksızın kesilmiş idari para cezaları ile Kabahatler Kanunu'nun iştirak hükümleri nedeniyle kesilmiş idari para cezalarının yüzde 50'sinin ödenmesi şartıyla cezaların kalan yüzde 50'si tahsil edilmeyecek.
Eşyanın gümrüklenmiş değerine bağlı olarak kesilmiş idari para cezalarının yüzde 30'u ve varsa gümrük vergileri aslının tamamı ile bunlara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri amme alacakları yerine 12 Mart’a kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi şartıyla cezaların kalan yüzde 70'i ile alacak asıllarına bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri amme alacaklarının tamamının tahsili aranmayacak.

MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLEN YERLERDE TİCARİ DEFTERLERİN KAPANIŞ ONAYI SÜRELERİNİ UZATABİLECEK

TAKSİLERE 1 EYLÜL 2026 TARİHİNE KADAR FİŞ FATURA DÜZENLEYEBİLEN CİHAZ TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

TAŞINMAZLARIN MÜZAYEDE MAHALLERİNDE SATIŞINDA KDV

YAPILMAKTA OLAN YATIRIMLAR HESABININ ENFLASYON DÜZELTMESİ FARKLARI

SERBEST BÖLGELER UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

SGK ALACAKLARININ TECİLİ VE TAKSİTLENDİRİLMESİNE DAİR DÜZENLEMELER

KENTSEL DÖNÜŞÜM YÖNETMELİĞİNDE KARAR SÜRECİNİ HIZLANDIRMAYA YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI

YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ - MÜTEAHHİTLİK KARNELERİ VE İŞ BİTİRME BELGELERİ KATSAYILARI - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

İTHALATTA GÖZETİM VE KORUNMA ÖNLEMİ UYGULAMALARI KAPSAMINDA HESAPLANAN KDV'NİN İNDİRİMİ

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ VE DAHİLDE İŞLEME REJİMİ UYGULAMALARI DEVAM EDECEK

KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKLERDE BANKALAR TARAFINDAN ÖDENECEK TUTAR ARTIRILDI

MÜTEAHHİT YETERLİĞİ ARANMASINDA SÜRE UZATIMI

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞLER KALDIRILDI

2025 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

