Diğer Haberler
YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler internet üzerinden kayıtlarını yapabilecek
YURTKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, YURTKUR e-kayıt sistemi, gelecek dönem tüm yurtlarda uygulanacak. Bu kapsamda, 1 Eylül'den itibaren, YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler "https://www.turkiye.gov.tr/" internet sitesi üzerinden kayıtlarını yapabilecek.
Uygulama, 2015-2016 dönemi için YURTKUR'a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak. Belge göstermek zorunda olan YURTKUR öncelikli öğrenciler, e-kayıt sistemine dahil olmayacak. E-kayıt tarihleri, YURTKUR yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacak.
E-kayıt uygulaması öğrencilerin isteğine bağlı olacak. YURTKUR'a ait yurtlara yerleşen öğrenciler e-devletten kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi kazandıkları yurda giderek şahsen de kaydolabilecek. Elektronik sistemi tercih eden YURTKUR öğrencilerinin, yurtlara giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmayacak.
Belge göstermek zorunda olup e-kayıt yaptıramayacak öğrenciler ise şöyle:
"Şehit çocukları, gazi çocukları, sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesi'nde tamamlayanlar, 12 Mayıs 2011'de Resmi Gazete'de yayımlanan 'Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik' hükümlerine göre 'Milli Sporcu Belgesi' almış amatör sporcular, 2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak kurumumuza başvuran ve 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler."

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi

Elektronik Tebligatlar e-Devlet'ten Görülebilecek

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu
