Diğer Haberler
Yükseköğretim Kurulunun 'Doçentli̇k Sınav Yönetmeli̇ği̇nde' Değişiklik
Sınavın herhangi bir aşamasında, adayın doçentlik başvuru şartlarını sağlamadığına ilişkin ileri sürülebilecek iddialar, Doçentlik Sınav Komisyonunca incelenecek. Doçentlik Sınav Komisyonunca başvuru şartlarını oluşturmadığına karar verilen adayın doçentlik başvurusu iptal edilecek.
Doktora başvurusunun eksiksiz olduğu ve gerekli şekil şartları taşıdığı tespit edilen adayların her biri için, ÜAK tarafından belirlenecek "objektif ve denetlenebilir yönteme" göre, Doçentlik Sınav Komisyonunca, başvurulan bilim ve sanat alanı göz önünde bulundurularak beş asıl ve iki yedek üyeden müteşekkil bir jüri oluşturulacak.
Adayın başvurduğu bilim ve sanat alanında yeterli öğretim üyesi yoksa jüri, üç asıl ve iki yedek üye ile oluşturulabilecek.
Beş üyelik jürilerde en az üç üyenin, üç üyeden oluşan jürilerde ise en az iki üyenin, eser ve diğer faaliyetlerden adayı başarılı bulması halinde aday, sınavın bu aşamasından başarılı sayılacak ve sözlü sınava çağrılacak.
Başarısız aday, jüri tarafından eksik bulunan eser ve faaliyetleri tamamlamak kaydıyla en erken izleyen ikinci dönemde yeniden başvurabilecek.
Doçentlik sınav jürisinde görev alabilmek için öğretim üyesinin devlet veya vakıf yükseköğretim kurumlarında 2547 sayılı kanunun 26'ncı maddesi hükümlerine göre profesör olarak atanmış ve 75 yaşını doldurmamış olması şartı getirildi.
ÜAK tarafından değerlendirmeye esas alınan jüri raporları tamamlandığında, bunların birer örneği, eser incelemesi sonucuna ilişkin bildirim yazısıyla birlikte adaya gönderilecek.