Diğer Haberler
Yargıtay Kararı: " Mesai Saati Dışında Lojmanda Alkol Almak, İşten Atılma Nedeni Olamaz "
Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde antrenör olarak çalışan Ş.Ş.'ye lojman tahsis edildi. Kuruma ait lojmanda, öğrencisi ile erkek kardeşinin evlilik yıldönümünü kutlayan Ş.Ş., kutlama fotoğraflarını sosyal medya hesabından yayınladı.
Yayınlanan fotoğraflarda hem kendi hem de öğrencisinin elinde içki kadehleri vardı. Paylaştığı bu fotoğraflar Ş.Ş.'nin işten atılmasına sebep oldu ve işyeri sınırları içerisinde alkol aldığı gerekçesi ile sözleşmesi fesh edildi.
Ş.Ş. Kocaeli 4. İş Mahkemesi'ne işe iade davası açtı. Mahkeme, işyeri sınırları içerisinde alkol aldığı gerekçesi ile işveren tarafından gerçekleştirilen feshin haklı nedenlere dayandığına karar vererek davayı reddetti.
Kararın temyiz incelemesini Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mahkemenin kararını bozdu ve "Davacıya kalması için tahsis edilen konut işyeri değildir" diyerek, lojmanın işyeri kabul edilemeyeceğini hükmetti. Davacının özel hayatının geçtiği konutu işyeri olarak kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Yargıtay, konutun işyerine yakın olmasının konutu işyeri yapmayacağını vurguladı.
Mesai saatleri dışında dinlendiği evinde kutlama yapan davacının, alkol aldığı saatlerde mesaisinin olmadığının da vurgulandığı kararda, yaşanan durumun özel hayatın gizliliği kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Yargıtay, davacı Ş.Ş. hakkındaki mahkeme kararının bozulmasına, Ş.Ş. hakkındaki feshin geçersizliğine ve davacının işe iadesine hükmetti.

Yargıtay Kararı: " Aynı Gün Hem Borcun Hem De Haczin Kabul Edilmesi Hukuka Aykırıdır"

Yargıtay Kararı: "Telefon Mesajlaşmaları Delil Olarak Kabul Edilir"

Lisanssız Şekilde Döviz Alım Satımı Yapan İşletmelere Yönelik Denetimler Sıkılaştırıyor

MEB'den İzinsiz Eğitim Faaliyetlerine Sıkı Denetim

Yargıtay Kararı: "Ürünün Sağlam Teslim Edilmemesi Halinde Zarardan Kargo Firması Sorumludur"

Banka Hesaplarının 3. Kişilere Kullandırılması Halinde Cezai Yaptırımlarla Karşılaşılır

Yargıtay Kararı:"Zorlayıcı Sebep Gerekçesi İle İşten Çıkarılan İşçiye İhbar Tazminatı Ödenir"

GİB Gelir İle Uyumsuz Lüks Harcamaları İnceliyor

Yargıtay Kararı: " Arızalı Alarm Sistemi Nedeniyle Hırsızlık Zararından Güvenlik Firması Sorumlu "

Mahkeme Kararı : "Tüketicinin Haberi Olmadan Hesabından Gece Kredi Çekilmesi Halinde Banka Kusurludur"

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

