Diğer Haberler
Yargıtay Kararı : "İşveren Cumartesi Günü Çalışılıp Çalışılmayacağını Belirleyebilir "
İş Mahkemesi’ne başvuran işçi, fazla çalışma ve hafta tatili ücreti alacağının davalıdan tahsiline karar verilmesini talep etti.
Davalı, davanın reddini talep etti. Mahkeme, davanın kısmen kabulüne hükmetti.
Taraflar kararı istinafa götürünce devreye Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi girdi. Daire, taraf avukatlarının itirazlarını reddetti. Bu kez davacı kararı temyiz etti. Dava dosyasını yeniden değerlendiren Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, verdiği kararda; davalı işyerinde haftanın 5 gününün iş günü olduğu ve Cumartesi ve Pazar günleri çalışıldığında bu çalışmanın hafta tatili çalışması olduğu kabul edilerek hesaplama yapıldığı vurgulandı.
İşyerinde normalde cumartesi günleri çalışılması veya çalışılmaması işverenin yönetim hakkından kaynaklandığının altı çizildi. Yargıtay kararında şöyle denildi:
“Eğer bireysel veya toplu iş sözleşmesinde cumartesi gününün açıkça hafta tatili (akdi tatil) olduğu düzenlenmemiş ise o gününün işgünü sayılması gerektiği, davalı işyerinde ise haftanın 6 gününün iş günü, 1 gününün hafta tatili olduğunun kabulü gerektiği sonucuna varılmıştır. Bu nedenle Mahkemece cumartesi ve pazar gününün hafta tatili olarak kabul edilmesi hatalıdır. Yine, bu hesaplama yöntemine göre fazla çalışma ücretinin davacı yararına değişmesi halinde, davacının fazla çalışmalarının hafta tatili olarak hesaplandığı dikkate alınarak bu yönden davalı yararına usuli kazanılmış hak oluşmayacağı kabul edilmeli. Temyiz olunan İş Mahkemesi kararının ve bu karara karşı istinaf başvurusunu esastan reddeden Bölge Adliye Mahkemesi kararının bozularak ortadan kaldırılmasına, dosyanın kararı veren ilk derece mahkemesine gönderilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza

Arsa Dolandırıcıları Mağduriyetler Yaratıyor

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
