Diğer Haberler
Yargıtay Kararı : "Fazla Mesai Hesabında, Çalışanın Kullandığı Bilgisayar Log Kayıtları Delil Olarak Kabul Edilebilir"
İş Mahkemesi'ne başvuran özel sektör çalışanı, 1989-2013 yılları arasında hak ettiği fazla çalışma ücretlerinin ödenmesi talebiyle dava açtı. Davalı şirket avukatı ise zaman aşımı iddiasında bulundu.
Davacının her gün ve teftiş döneminde 09:00 ila 22:00-23:00 saatleri arasında çalışmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi.
Davacının tabi olduğu yönetmelik gereğince yıllık 270 saatlik fazla çalışma ücretinin aylık ücrete dahil olduğunu ve davacıya 2011-2014 yıllarına ilişkin yıllık 270 saati aşan fazla çalışmasının karşılığı ücretlerin davacıya ödendiğini beyanla, davanın reddini savundu.
DAVALI ŞİRKET TEMYİZE GİTTİ
Mahkeme; davanın kısmen kabulüne hükmetti. Temyiz edilen karar Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’nce bozuldu. Yeniden yapılan yargılamada Mahkeme; davanın kısmen kabulüne karar verdi. Davalı şirket avukatı kararı temyiz edince bu kez devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi.
"BİLGİSAYAR NE ZAMAN AÇILIP KAPANMIŞ BAKTINIZ MI?"
Emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay, davacının ofisteki işyeri bilgisayarının hangi saatlerde açılıp kapandığına bakılması gerektiğine hükmetti.
Kararda şu ifadelere yer verildi:
"Davacının çalıştığı şubeden, çalıştığı dönemler itibariyle kullandığı bilgisayarların açılış kapanış saatlerini gösterir kayıtlar tespit edilmeli.
BİLGİSAYAR KAYITLARINA BAKILMALI
Gerektiğinde bilirkişiye yerinde inceleme yapma yetkisi de verilerek, işyeri giriş çıkış ile bilgisayar kayıtları, varsa mesai formları ve emsal dava dosyalarındaki tespitlerle örtüştüğü noktada davacı tanıklarının beyanları ile birlikte değerlendirilmeli. Yeniden rapor alınmalı ve sonucuna göre usuli kazanılmış hak ilkesi de gözetilerek bir karar verilmesi gerekir.
"LOG KAYITLARI OLMADAN KARAR VERİLMESİ HATALI"
Raporun hazırlanması esnasında log kayıtlarının dosyada bulunmadığı belirtilmiştir. Mahkemece daha sonra alınan 05.01.2021 tarihli bilirkişi raporunda ise 28.01.2011-03.12.2013 tarihleri arasında log kayıtlarının dosyaya getirildiği, log kayıtlarının bulunduğu dönemlerde log kayıtlarına göre, 24.12.2010-27.01.2011 tarihleri arasında ise log kayıtlarının bulunmadığı tespit edilmiştir.
Bu halde mahkemece 05.01.2021 tarihli bilirkişi raporu doğrultusunda log kayıtlarına göre hesap yapılan dönem yönünden herhangi bir indirim yapılmaksızın, tanık beyanlarına dayanan dönem yönünden ise uygun bir indirim yapılarak hüküm kurulması gerekirken, yazılı şekilde log kayıtları incelenmeksizin hazırlanan rapor doğrultusunda karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir. Mahkeme hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza
