Diğer Haberler
www.maliyepostasi.com
Yargıtay Kararı: " Araç Sürücüsünün Görüşünü Engellemeyen Cam Filmi İçin Ceza Kesilemez "
Balıkesir'de otomobilinin camında bulunan siyah cam filmine ceza kesilen bir vatandaş konuyu yargıya taşıdı. Cezanın iptali için açılan dava ilçe adliyesinde reddedilirken, araç sürücüsünün görüşünü engelleyecek bir durum olmadığı gerekçesi ile araç sahibine kesilen 189 TL'lik trafik cezası Yargıtay 19. Ceza Dairesi tarafından iptal edildi.
12 Şubat 2017, Pazar
Vatandaş aracı ile dolaşmaya çıktığını bu esnada polis tarafından durdurulduğunu belirtti. Rutin işlemlerin ardından aracının camında bulunan filmlerin polisler tarafından sökülmesinin istendiğini daha sonra ise kendisine ceza uygulandığını söyledi. Cezayı hemen ödeyen Conker, daha sonra konuyu mahkemeye taşıdığını fakat mahkemenin cezanın iptalini ret ettiğini belirtti. Bunun üzerine Yargıtay’a başvuran vatandaş , aracının fenni muayeneden cam filmleri ile kusursuz şekilde çıktığını , trafikte ise polis tarafından bu filmlere ceza kesildiğini ifade etti.
Yargıtay 19. Ceza Dairesi , araç sürücüsünün görüşünü engelleyecek bir durum olmadığı gerekçesi ile araç sahibine kesilen 189 TL'lik trafik cezasını iptal etti.
İçerik 3866 kez listelendi

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza
