Diğer Haberler
Yargıtay Kararı: 'Araç Satışında Yapılan Dolandırıcılıkta Gerekli Araştırmayı Yapmayan Noter de Sorumlu'
racın çalıntı, gerçek plakasının farklı, ruhsatın ve vekâletnamenin de sahte olduğunu öğrenen S.S., dolandırıldığını anladı.
S.S., noter kâtibi ile noterin, belgeler üzerinde yeterince inceleme ve araştırma yapmayarak görevini kötüye kullandığını belirtip 27 bin TL'lik tazminat davası açtı.
YARGITAY KARARI BOZDU
Dava Fethiye 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemede dinlenen S.S., "Araç satışı sırasında noterlik gerekli araştırmayı yapsaydı, aracın durumu ortaya çıkardı. Noter ve noter vekili satışta kullanılan sahte vekâletnameyi yeterince araştırmayıp görevini kötüye kullandı. Dolandırılmama neden oldular" iddiasında bulundu. Mahkeme, "Noter sorumsuzdur" diyerek davanın reddine karar verdi. Bu karar S.S. tarafından temyiz edildi.
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, "Noterler yaptıkları işlemlerden doğan zararlardan dolayı kusursuz sorumludurlar. Zarar ile noterin eylemi arasında nedensellik bağının bulunması yeterlidir. Dosya kapsamında noter tarafından aslı alınmayan ve fotokopi olan yevmiye numarası ile tanzim edilmiş vekâletnameyle işlem yapıldığı, aracın gerçek maliki ve motor şasi numarası araştırılmadığı anlaşılmaktadır. Bu durum karşısında noterin bu eylemleri ile zarar arasında nedensellik bağı bulunmakla davanın tüm davalılar yönünden kabulüne karar verilmeliydi" denildi.
NOTER TAZMİNAT ÖDEYECEK
Yerel mahkeme ilk kararında direndi. Bunun üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun gündemine geldi. Hukuk Genel Kurulu yerel mahkemenin direnme kararını uygun bulmadı. Böylece 3. Hukuk Dairesi'nin bozma kararı kesinleşti. Bu karar sonrası yeniden yapılacak yargılamada noter ve noter kâtibi tazminata mahkûm edilecek.
Habertürk

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza
