Diğer Haberler
Vergiler Nereye Harcanıyor?
Bütçelerin en önemli gelir kalemini vatandaştan toplanan vergiler oluşturuyor. İşçisinden, işadamına, esnafından cep telefonu, buzdolabı alan vatandaşa kadar ödenen vergiler bütçe içinde toplanıyor. Vatandaşın ödediği vergilerin nereye harcandığı bütçenin detaylarında yer alıyor. Sosyal güvenlik ve sosyal yardımlara aktarılan 22.03 liranın yarısı sosyal güvenlik devlet primlerine gidiyor.Hastalık ve malüllük yardımları da bu kalemde öne çıkıyor. Sosyal güvenliği olmayanların sağlık hizmetlerine de 100 liralık vergimizden 1 lira aktarılıyor. Eğitime ise vergilerimizden 17.84 lira gidiyor. Aslan payı okulöncesi eğitim hizmetlerinde. 100 liralık verginin 11.57 lirası kamu hizmetine ayrılıyor. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de kamu hizmetlerinin içinde yer alıyor. Sağlık harcamalarımız için 100 liralık vergimizin 4.83 lirası aktarılıyor. Burada en yüksek pay hastanelere devletin ödediği miktar olarak öne çıkıyor.
Kamuoyunun en merak ettiği konuların başında gelen faizler için ise vatandaşın ödediği her 100 liranın 9.90 lirası harcanıyor. Ulaştırma hizmetleri için 4.38 lira bu harcamalarda ise aslan payı artık demiryolu ve karayollarında. Hızlı tren hatları ile duble yollar için vergilerimizden 4.38 lira gidiyor. Din hizmetleri için 1.13 lira kültür hizmetleri için ise 48 kuruş aktarılıyor. Mahkemelere 1.16 lira, tarıma ki burada öne çıkan kalem destekler 3.97 lira harcama yapılıyor. Ödenen vergilerden en az pay ise 24 kuruş ile uluslararası yardıma ayrılıyor.
ABD’nin en büyük harcamasını sağlık harcamaları oluşturuyor. ABD’lilerin ödediği 100 dolarlık verginin 28.7 doları sağlık harcaması için kullanılıyor. ABD’de ikinci önemli harcama ise 25.4 dolarla Pentagon ve askeri harcamalara gidiyor. 100 doların 13.7 doları iç borç faizleri için harcanırken, 8 dolar işsizlik ve işgücü için kullanılıyor. 5.9 doların gazilere yardım olarak kullanıldığı ABD’de, tarım ve gıdanın payı 4.6 dolar.

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

İş Yerinde Gizli Fotoğraf Çeken Kişiye Hapis Cezası

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi

Elektronik Tebligatlar e-Devlet'ten Görülebilecek

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

