Diğer Haberler
"Türkiye’nin sigara vergilemesinde Avrupa Birliği’ne uyumlu hale gelmesi halinde hiç vergi yükü arttırılmadan 1.5 milyar lira ek vergi toplar"
Pazarda bu yıl ilk kez hem tüketim hem de kaçak oranı artttı. JTI Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Bilgehan Anlaş, Türkiye’ye 22 milyar kaçak sigara girdiğini bunun yarısının Bulgaristan üzerinden giren bir marka olduğunu söyledi.
Anlaş, sigaradaki kaçak oranının yüzde 19.6’dan yüzde 20.3’e yükseldiğini, ilk kez hem pazarın hem de kaçak oranının artış gösterdiğine dikkat çekti. Anlaş, “Normalde kaçağın arttığı yıllarda yasal sigara tüketimi düşer, kaçak azalınca yasal sigara satışları artardı. Bu yıl ilk kez böyle bir durumla karşı karşıyayız” dedi. Anlaş’ın verdiği bilgiye göre, Türkiye’deki yaklaşık 22 milyar adet kaçak sigaranın yarıya yakını Bugaristan’da üretilen ve yurda kaçak yollardan giren bir sigara markasından kaynaklanıyor. Yapılan hesaplamalara göre, fiyatı yaklaşık 3-3.5 liradan satılan kaçak Bulgar sigarası tek başına Türkiye’nin yılda yaklaşık 2.4 milyar lira vergi kaybına uğramasına neden oluyor. Söz konusu sigara 10 milyar adete yakın satış rakamı ile sektörde de en fazla tüketilen sigara markası ünvanını sahip. 5 yılda ise toplam vergi kaybının 17.9 milyar lira olduğu tahmin ediliyor.

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza

Arsa Dolandırıcıları Mağduriyetler Yaratıyor

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
