Diğer Haberler
Türkiye'de 6 Patrondan Biri Kayıt Dışı
Buna göre geçen yıl her 6 işverenden biri kayıt dışı faaliyet gösterdi.
İstihdam edilenler içinde işveren sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 5,4 artışla 1 milyon 239 bine yükselirken, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna kaydı olmayan (kayıt dışı) işveren sayısı yüzde 29,6 artışla 197 bine çıktı. Kayıt dışı işveren sayısı 2015'te 152 bin seviyesindeydi. Buna göre geçen yıl Türkiye'de geçen yıl her 6 işverenden biri kayıt dışı faaliyet gösterdi.
Kayıt dışı işveren sayısı tarımda geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 11 artışla 20 bine yükselirken, tarım dışı sektörlerde bu rakam yüzde 15 artışla 177 bin olarak kayıtlara geçti.
İstihdam edilenlerde kayıt dışı sayısı 2015 yılında 8 milyon 937 binken, geçen yıl bu rakam yüzde 1,9 artışla 9 milyon 111 bine yükseldi. Ücretli ve yevmiyelilerde kayıt dışı sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 2,3 yükselişle 3 milyon 346 bine ulaştı. Kayıt dışı ücretsiz aile işçisi sayısı ise aynı dönemde yüzde 2,2 azalarak 2 milyon 769 bine geriledi.
Kendi hesabına çalışanlardan kayıt dışı olanların sayısı yüzde 4,2 artarak 2 milyon 798 bine ulaştı.

Yargıtay Emekli Maaşını Başka Bankaya Taşımak İsteyen Emeklinin Maaşına Konan Blokeyi Kaldırdı

Yargıtay Kararı : "Video Çekip WhatsApp Gruplarında Paylaşmak Suçtur."

Yargıtay Kararı: " Balkon Kapatma İşlemleri Kaçak Yapı Olarak Değerlendirilebilir."

Hasarlı Araçların Seri Numaralarını Hacizli Otomobillere Kopyalayanlara Operasyon

Yabancıların Çalışma İzinlerine Sahtecilik Önlemi

Yargıtay Kararı: "Whatsapp Yazışmaları Nedeniyle Çalışan İşten Çıkarılamaz"

Yargıtay Kararı: "Kira Sözleşmesinden Sonra İmzalanan Tahliye Taahhütnamesi Geçerlidir"

SGK’nın Yurt Dışından İlaç Alımında Usul Ve Esaslar

Kadın Kooperatiflerine Nitelikli Personel İstihdamı Desteği

Yabancı Plakalı Taşıt İşlemlerine Dijital Düzenleme

Yargıtay Kararı: " Aynı Gün Hem Borcun Hem De Haczin Kabul Edilmesi Hukuka Aykırıdır"

Yargıtay Kararı: "Telefon Mesajlaşmaları Delil Olarak Kabul Edilir"

Lisanssız Şekilde Döviz Alım Satımı Yapan İşletmelere Yönelik Denetimler Sıkılaştırıyor

MEB'den İzinsiz Eğitim Faaliyetlerine Sıkı Denetim

