Diğer Haberler
TÜRK işadamlarını İspanya’da ortaklık kurma vaadiyle kandırarak para toplayan firmanın oyununu Ekonomi Bakanlığı ortaya çıkardı.
Ekonomi Bakanlığı, işadamlarını dolandırarak para koparan bir şirketin akılalmaz yöntemiyle ilgili firmalara uyarı yazısı gönderdi. İspanya’da iş yapmak isteyen Türklere ulaşan şirket, ortaklık kurma bahanesiyle işadamlarından imzalı belge aldı. Türk işadamlarından 997 euro reklam ücreti talep eden İspanyol şirketi, sürecin devamında ise firmaların parayı ödememesi halinde yasal takibe başlayacakları tehdidinde bulundu. Gelen şikayetler üzerine şirketi araştıran bakanlık ise Portal Empresarial isimli firmanın dolandırıcılık yaptığını belirledi. İşadamlarına “dikkatli olun” yazısı gönderen bakanlık Portal Empresarial’ın dolandırıcılık yöntemini şöyle sıraladı:
REKLAM BAHANESİYLE
“İspanya’nın Valensiya bölgesinde kurulu bir şirket olan Portal Empresarial şirketine ait web portalı olan Industry&Commerce ‘www.industry-commerce.com’ tarafından Türkiye, Avrupa ülkeleri ve Kuzey Afrika’da bir takım dolandırıcılık ve sahtekarlık faaliyetleri yürütülüyor. Firma öncelikle hedefledikleri firmalara İspanya’daki iş portalında yer alarak kendilerini İspanya’daki firmalara tanıtma imkanı bulacakları belirtiliyor. Firmaların portalda yer almak üzere gönderdikleri belgeyi imzalamaları isteniyor. Daha sonra ise birçok firma tarafından dikkatlice incelenmeksizin imzalanan bu belgeye dayanarak portalde tanıtım faaliyeti yürütülmesinin bedeli olarak 997 Euro tutarında reklam ücreti talep ediliyor. Sürecin devamında ise firmaların bu ücreti ödememesi halinde yasal takipe başlanacağı ve faiz işleteceklerini belirten mektuplar da Portal Empresarial tarafından işadamlarına gönderiliyor.”
POSTALARI SAKLAYIN
Bakanlık tarafından firmalara gönderilen uyarı yazısında ise, “Söz konusu firma tarafından gönderilen hiçbir teklifin kabul edilmemesi, hiçbir belgenin imzalanmaması ve anılan firma tarafından gönderilen elektronik posta gibi yazılar imha edilmeden saklanarak bakanlığımıza bilgi verilmesi gerekir” denildi.
Daha önce de dolandırdılar
YAPILAN araştırmalarda Portal Empresarial firmasının daha önceden de benzeri dolandırıcılık faaliyetleri bulunan Europen Cityguide S.L. firmasının isim değiştirmiş hali olduğu belirlendi. Adı geçen iki şirketin yürüttüğü faaliyetlerin gerek Valensiya Ticaret Odası gerekse ilgili Avrupa kuruluşları nezdinde sahtekarlık girişimi olarak kabul edildiği bilgisi alındı.

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

Ev Ve Arsa Alacaklar Türkiye'nin Dijital Haritasını e-Devlet Üzerinden Görüntüleyebiliyor

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun
