Diğer Haberler
Ticaret Odası Başkanları : Vergi ve Prim İndirimleri Yüzde 10’a Çıkarılsın
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, borç yapılandırma paketinde borcunu düzenli ödeyen mükelleflere sağlanan prim ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı. Baran prim avantajının yüzde 5’ten yüzde 10’a yükseltilmesini istedi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Baran, “Uyumlu mükellef olarak ödemelerini zamanında yerine getiren üyelerimiz, hem Maliye Bakanlığı hem de Sosyal Güvenlik Kurumu’nda zamanında ödemede uygulanan yüzde 5 indirimin, 5 yıl düzenli ödemenin ardından yüzde 10’a çıkartılması yönündeki taleplerini dile getirdiler” dedi.
Baran, koşul gözetmeksizin vergisini düzenli ödeyenlerin hatırlanarak teşvik edilmesinin, mükelleflerin moral ve motivasyonu ile devletin gücünü ve hakkaniyetini göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, stok affı, matrah artırımı, kasa affı gibi uygulamaları içeren yeni bir yapılandırmanın gündemde olduğu bu günlerde, tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarının teşvik edici bir indirim uygulanmasını hak ettiğini söyledi.
"Teşvik, ilişkileri daha da güçlendirecektir" Yapılandırmayla ödemelerini geciktiren iş insanlarının sorunlarının çözüldüğünü, bir ödül verildiğini ancak en büyük ödülü sürekli olarak kamu ödemelerini vaktinde, aksatmadan ödeyen iş insanlarının hak ettiğini vurgulayarak “Ödül tek taraflı olmamalıdır diye düşünüyoruz.
Umut ediyorum ki böyle bir teşvik iş dünyası ve devletimiz arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirecektir. Hakikaten bu konuda tüm üyelerimizin büyük ve haklı bir beklentisi var, inşallah bu da kabul görür” dedi.

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Sınai Mülkiyet Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

Sağlık Hizmetlerini Usulsüz Kullananlara Ceza

İstanbul'da Ruhsatı Ya Da İşletme Belgesi Olmayan Oteller Kapanacak

Gümrük Vergileri Ve Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Düzenlemeye Gidildi

Hazine Taşınmazlarının Tahsis Yetkileri Valilikler İle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine Devredildi

Trafik Kazası Tutanaklarını Hukuksuzca Satın Alıp Kazazedeleri Dolandırıyorlar

Maliye Ekipleri Birçok Sektörde Hasılat Tespitlerine Başladı

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikle Aile Hekimi Değişikliği Kolaylaştırıldı

Siber Zorbalık İhbar Hattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Tapu İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı
