Diğer Haberler
Ticaret Odası Başkanları : Vergi ve Prim İndirimleri Yüzde 10’a Çıkarılsın
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, borç yapılandırma paketinde borcunu düzenli ödeyen mükelleflere sağlanan prim ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı. Baran prim avantajının yüzde 5’ten yüzde 10’a yükseltilmesini istedi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Baran, “Uyumlu mükellef olarak ödemelerini zamanında yerine getiren üyelerimiz, hem Maliye Bakanlığı hem de Sosyal Güvenlik Kurumu’nda zamanında ödemede uygulanan yüzde 5 indirimin, 5 yıl düzenli ödemenin ardından yüzde 10’a çıkartılması yönündeki taleplerini dile getirdiler” dedi.
Baran, koşul gözetmeksizin vergisini düzenli ödeyenlerin hatırlanarak teşvik edilmesinin, mükelleflerin moral ve motivasyonu ile devletin gücünü ve hakkaniyetini göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, stok affı, matrah artırımı, kasa affı gibi uygulamaları içeren yeni bir yapılandırmanın gündemde olduğu bu günlerde, tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarının teşvik edici bir indirim uygulanmasını hak ettiğini söyledi.
"Teşvik, ilişkileri daha da güçlendirecektir" Yapılandırmayla ödemelerini geciktiren iş insanlarının sorunlarının çözüldüğünü, bir ödül verildiğini ancak en büyük ödülü sürekli olarak kamu ödemelerini vaktinde, aksatmadan ödeyen iş insanlarının hak ettiğini vurgulayarak “Ödül tek taraflı olmamalıdır diye düşünüyoruz.
Umut ediyorum ki böyle bir teşvik iş dünyası ve devletimiz arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirecektir. Hakikaten bu konuda tüm üyelerimizin büyük ve haklı bir beklentisi var, inşallah bu da kabul görür” dedi.

Yargıtay Kararı: " Aynı Gün Hem Borcun Hem De Haczin Kabul Edilmesi Hukuka Aykırıdır"

Yargıtay Kararı: "Telefon Mesajlaşmaları Delil Olarak Kabul Edilir"

Lisanssız Şekilde Döviz Alım Satımı Yapan İşletmelere Yönelik Denetimler Sıkılaştırıyor

MEB'den İzinsiz Eğitim Faaliyetlerine Sıkı Denetim

Yargıtay Kararı: "Ürünün Sağlam Teslim Edilmemesi Halinde Zarardan Kargo Firması Sorumludur"

Banka Hesaplarının 3. Kişilere Kullandırılması Halinde Cezai Yaptırımlarla Karşılaşılır

Yargıtay Kararı:"Zorlayıcı Sebep Gerekçesi İle İşten Çıkarılan İşçiye İhbar Tazminatı Ödenir"

GİB Gelir İle Uyumsuz Lüks Harcamaları İnceliyor

Yargıtay Kararı: " Arızalı Alarm Sistemi Nedeniyle Hırsızlık Zararından Güvenlik Firması Sorumlu "

Mahkeme Kararı : "Tüketicinin Haberi Olmadan Hesabından Gece Kredi Çekilmesi Halinde Banka Kusurludur"

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

