Diğer Haberler
Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı
Ticaret Bakanlığı banka hesaplarının kiralanmasına yönelik bir bilgilendirme yaptı. Bakanlık, maddi menfaat karşılığı hesapların üçüncü kişilere kullandırılması halinde hesap sahiplerinin ciddi hukuki ve cezai yaptırımlarla karşılaşabileceği uyarısında bulundu.
Bakanlık açıklamasında “Ben sadece hesabımı verdim, işlemi ben yapmadım” yönündeki açıklamalar yasal sorumluluğu ortadan kaldırmamaktadır" ifadesi yer aldı.
Ticaret Bakanlığı'ndan gelen açıklamada “Ben sadece hesabımı verdim, işlemi ben yapmadım” yönündeki açıklamaların yasal sorumluluğu ortadan kaldırmdığına vurgu yapıldı. Banka hesaplarının şahsa özel olduğunun belirtildiği açıklamada, "Hesap bilgileri, IBAN numaraları, banka kartları, dijital bankacılık şifreleri ve kimlik bilgileri hiçbir surette üçüncü kişilerle paylaşılmamalıdır" dendi.
Bakanlık banka hesaplarının maddi çıkar karşılığı üçüncü kişilere kullandırılmasın risklerine dikkat çekerken, hesap sahibinin bilgisi sahilinde gerçekleştirildiği kabul edilen bu işlemlerin ağır mağduriyetlere ve yargı süreci sonunda hapis cezası, idari para cezası ve bankacılık işlemlerine erişimin sınırlandırılması gibi sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekildi.
Ticaret Bakanlığı'ndan gelen açıklamada “Ben sadece hesabımı verdim, işlemi ben yapmadım” yönündeki açıklamaların yasal sorumluluğu ortadan kaldırmadığına vurgu yapıldı.
Banka hesaplarının şahsa özel olduğunun belirtildiği açıklamada, "Hesap bilgileri, IBAN numaraları, banka kartları, dijital bankacılık şifreleri ve kimlik bilgileri hiçbir surette üçüncü kişilerle paylaşılmamalıdır" dendi.
5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun’un 15. maddesi uyarınca, kendi adına ancak başkası hesabına işlem yapan kişilerin bu durumu ilgili finansal kuruluşa yazılı olarak bildirmemesi hâlinde hapis veya adli para cezası ile karşı karşıya kalabileceği hüküm altına alınmıştır.

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

Ev Ve Arsa Alacaklar Türkiye'nin Dijital Haritasını e-Devlet Üzerinden Görüntüleyebiliyor

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı
