Diğer Haberler
Tek Oranlı KDV Çağrısı
ATO Başkanı Gürsel Baran farklı KDV oranlarının sorunlara yol açtığını belirterek, soruna çözüm talep etti.Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, bir ürünü alıp satarken farklı KDV oranları hesaplandığını belirterek, "Bu durumun mutlaka çözüme kavuşması, alış ve satışlardaki süreçlerde aynı oranların uygulanması gerekiyor" ifadesini kullandı.
Odadan yapılan açıklamaya göre, kuruluşun 60 No'lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesinin organizasyonuyla düzenlenen "Yiyecek ve İçecek Sektöründe KDV Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı", ATO Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Ankara Vergi Dairesi yetkilileri, komite üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.
"En çok yiyecek-içecek sektörü etkileniyor"
Gürsel Baran, sektörlerde farklı KDV oranı uygulandığına, bu durumun işletmelerin faaliyetini zorlaştırarak karmaşaya neden olduğuna dikkati çekti. Söz konusu durumdan en çok yiyecek-içecek sektörünün etkilendiğini belirten Baran, "Bir ürünü alırken farklı, onu müşterisine satarken farklı KDV oranı hesaplanıyor.
Bu durumun mutlaka çözüme kavuşması, alış ve satışlardaki süreçlerde aynı oranların uygulanması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu. Baran, Oda üyeleri adına dile getirdiği taleplere Ankara Vergi Dairesi Başkanlığının yapıcı yaklaşım sergilediğini, sorunların çözümü konusunda da destek olduğunu bildirdi. Mükellefler bilgilendiriliyor.
Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Denetleme Grup Müdürü Ali Aslankaya da toplantıda, yiyecek-içecek sektörünün herkesi ilgilendirdiğini, bu nedenle geniş kapsamlı toplantılarla mükellefleri bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade etti. ATO 60 No'lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Aykut Altıntaş ise Kovid-19 salgını ve sonrasında gelişen küresel çaptaki olayların yiyecek-içecek sektörünü olumsuz etkilediğini, farklı KDV uygulamaları nedeniyle sektörün çeşitli olumsuzluklarla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi

Elektronik Tebligatlar e-Devlet'ten Görülebilecek

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

