Diğer Haberler
Tek Oranlı KDV Çağrısı
ATO Başkanı Gürsel Baran farklı KDV oranlarının sorunlara yol açtığını belirterek, soruna çözüm talep etti.Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, bir ürünü alıp satarken farklı KDV oranları hesaplandığını belirterek, "Bu durumun mutlaka çözüme kavuşması, alış ve satışlardaki süreçlerde aynı oranların uygulanması gerekiyor" ifadesini kullandı.
Odadan yapılan açıklamaya göre, kuruluşun 60 No'lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesinin organizasyonuyla düzenlenen "Yiyecek ve İçecek Sektöründe KDV Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı", ATO Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Ankara Vergi Dairesi yetkilileri, komite üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.
"En çok yiyecek-içecek sektörü etkileniyor"
Gürsel Baran, sektörlerde farklı KDV oranı uygulandığına, bu durumun işletmelerin faaliyetini zorlaştırarak karmaşaya neden olduğuna dikkati çekti. Söz konusu durumdan en çok yiyecek-içecek sektörünün etkilendiğini belirten Baran, "Bir ürünü alırken farklı, onu müşterisine satarken farklı KDV oranı hesaplanıyor.
Bu durumun mutlaka çözüme kavuşması, alış ve satışlardaki süreçlerde aynı oranların uygulanması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu. Baran, Oda üyeleri adına dile getirdiği taleplere Ankara Vergi Dairesi Başkanlığının yapıcı yaklaşım sergilediğini, sorunların çözümü konusunda da destek olduğunu bildirdi. Mükellefler bilgilendiriliyor.
Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Denetleme Grup Müdürü Ali Aslankaya da toplantıda, yiyecek-içecek sektörünün herkesi ilgilendirdiğini, bu nedenle geniş kapsamlı toplantılarla mükellefleri bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade etti. ATO 60 No'lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Aykut Altıntaş ise Kovid-19 salgını ve sonrasında gelişen küresel çaptaki olayların yiyecek-içecek sektörünü olumsuz etkilediğini, farklı KDV uygulamaları nedeniyle sektörün çeşitli olumsuzluklarla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

İşten Ayrıldıktan Sonra Aynı İşyerinde Çalışılması Halinde Yıllık İzin Hakkında Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "Çırak Sözleşmesi Kapsamında Geçen Süre Emeklilik Hesabına Dahil Edilmez"

İşe İade Hakkında Anayasa Mahkemesi Kararı

Kira Sözleşmesinin Süresinden Önce Feshi Hakkında Yargıtay Kararı

MASAK Basitleştirilmiş Tedbirlerinde Kullanılan Bazı Parasal Sınırları Yeniden Belirledi

Parasını Ödeyip Yerleştiği Evi Müteahhit Başkasına Sattı

TIR Şoförlerinin Fazla Mesai Ücretlerine İlişkin Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "İşverenin Küfretmesi Nedeniyle İstifa Eden İşçiye Kıdem Tazminatı Ödenir"

Yargıtay Kararı: "Müşterilere Ve Çalışma Arkadaşlarına Uygunsuz İfadeler Kullanan Çalışanın Sözleşmesi Tazminatsız Fesh Edilebilir"

Tarım Arazilerinin Korunması ve Kullanılması Yönetmeliğinde Değişiklik

Yargıtay Kararı: "Yıllık Ücretli İzine Denk Gelen Hafta Tatili Günleri İzin Süresinden Düşürülemez"

Yetki Belgesiz Araç Satışına 305 Milyon Lira Ceza

Yargıtay Kararı: "İhbar Tazminatı Ödenmeden İşten Çıkartılan İşçi Yapılan Zamdan Yararlanır"

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu İşlemlerine İlişkin Merak Edilenleri Yanıtladı

