Diğer Haberler
Tarımda 'sigorta' bilinci artıyor
Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulunun sigortacılık raporundan derlenen bilgilere göre, TarımSigorta Havuzu (TARSİM) tarafından 2014 yılı itibarıyla düzenlenen poliçe sayısı bir önceki yıla göre yüzde 21,8 artışla 891 bin 876'dan, 1 milyon 86 bin 612'ye çıktı.
Geçen yıl devlet destekli tarım sigortasındaki prim tutarı 683 milyon 536 bin lirayı bulurken, 532 milyon 285 bin lira tutarında tazminat ödendi.
-En çok sigorta yaptıran çiftçi Manisa'da
Geçen yıl devlet destekli tarım sigortalısı sayısı bir önceki yıla göre yüzde 12,1 artışla 283 bin 365'e çıktı. Sigortalı çiftçi sayısının en yüksek olduğu bölge 67 bin 327 ile İç Anadolu Bölgesi oldu.
İlleri itibarıyla incelendiğinde ise tek başına Manisa, 20 bin 793 sigortalı çiftçi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve Doğu Anadolu Bölgesindeki toplam sigortalı çiftçi sayısını geçti. En az sigortalı çiftçinin bulunduğu il ise 142 ile Bartın oldu.
-Sigortalı tarım alanında birinci Konya
Öte yandan, 2014'te sigortalı tarım alanı 16 milyon 55 bin 250 dekara ulaştı. 2013 yılında sigortalı tarımalanı, 14 milyon 341 bin 52 dekardı. Sigortalı tarım alanında başı 5 milyon 705 bin 726 dekar ile İç Anadolu Bölgesi çekerken, Konya, 1 milyon 624 bin 627 dekar sigortalı tarım alanı ile il bazında birinci oldu. En az sigortalı tarım alanının bulunduğu il ise 67 dekar ile Hakkari oldu.
-1 milyon hayvan sigortalandı
Geçen yıl itibarıyla sigortalanan hayvan sayısı ile yüzde 26,1 artışla bir milyon 43 bin 505'e çıktı. Sigortalı hayvanının en çok bulunduğu il 81 bin 394 ile Konya, en az bulunduğu il de 361 ile Bartın oldu.

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

Ev Ve Arsa Alacaklar Türkiye'nin Dijital Haritasını e-Devlet Üzerinden Görüntüleyebiliyor

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

