Diğer Haberler
SPK "Teminatlı Menkul Kıymetler Tebliği"nde değişiklik
Değişiklikler işlenmiş olarak "Teminatlı Menkul Kıymetler Tebliği"ni okumak için tıklayın.
SPK'nın, Teminatlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde değişiklik yapılmasını içeren tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yapılan değişiklikle, tebliğin "Türev araçlara ilişkin esaslar" bölümüne yeni bir fıkra eklenerek, belirli şartlar altında türev araçlara ilişkin sözleşmelerin taraflarca tek taraflı olarak feshedilebileceğine ilişkin sözleşmeye hüküm eklenmesi mümkün kılındı.
Tebliğ'e yeni eklenen fıkrada, tek taraflı fesh için gerekli durumlar ise şöyle sıralandı:
"İhraççının toplam yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirememesi ve türev araçlar dahil teminat varlıkların toplam yükümlülükleri karşılamaya yetmemesi, imkansızlık ve ilgili mevzuat kapsamında hukuka aykırılık halleri ile sözleşmede yer verilen esaslara ilişkin mevzuat hükümlerinde önemli değişikliklerin meydana gelmesi, teminatlı menkul kıymetlerin erken itfası ve sözleşme hükümlerine aykırı olarak türev araçlara ilişkin sözleşmenin teminat defterine kaydedilmemesi veya teminat defterinden çıkarılması."
Tebliğ'in ilgili fıkrasında ayrıca, yukarıda yer verilen hallerde ve bunlara benzer nitelikte olduğu Kurul tarafından kabul edilen durumlarda, sözleşmenin taraflarca tek taraflı feshedilebileceğine ilişkin hükümlerin sözleşmeye eklenebilmesi için, Kurulun uygun görüşünün alınmasının zorunlu olduğu bildirildi.

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

Ev Ve Arsa Alacaklar Türkiye'nin Dijital Haritasını e-Devlet Üzerinden Görüntüleyebiliyor

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı
