Diğer Haberler
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) son dönemde elektronik ortamda verdiği hizmetlere eklemeler yaptı
Hizmet dökümüne eklenen bir diğer bilgi de, sigortalının işten ayrılma nedeni. Bu bilgi sigortalının işsizlik sigortasından yararlanabilmesi açısından çok önemli. İşten çıkış sebebi işsizlik sigortasından maaş almaya uygun olmayan bir işsiz, işsizlik maaşı alamıyor.İşverenlerin genel eğilimi çalışanın işyerinden çıkış nedeni ne olursa olsun bunu her şekilde 'istifa' olarak bildirmek yönünde. Bu ise işsizlik maaşı almasını engeller. Hizmet dökümünde bu bilginin görülecek olması bu konuda işsizlerin hızlıca durumu öğrenmelerine ve gerekirse yargı yoluna başvurmalarının önünü açacaktır.
Hizmet dökümüne eklenen bir diğer bilgi ise sigortalının ay içerisinde 30 günden az çalışmalarının nedeninin görülebilecek olması. Bu sayede sigortalı çalışan söz konusu ay içerisinde kendisi adına niçin 30 gün prim ödenmediğini öğrenebilecek.
HİZMET dökümünün önemli bir diğer noktası da, prime esas kazanç kısmıdır. Prime esas kazanç sigortalının SGK’ya hangi ücret düzeyinden bildirildiğini gösterir. Dolayısıyla sigortalılar işverenin kendilerini gerçek ücretleri üzerinden SGK’ya bildirip bildirmediklerini düzenli olarak takip edebilirler.
GERÇEK ücretleri üzerinden SGK'ya bildirilmemek, sigortalıları çok zor durumda bırakıyor. Bu durum, hizmet dökümü düzenli olarak takip edilirse önlenebilir. Bunu tespit eden bir sigortalı ALO 170’e doğrudan başvurarak şikayette bulunabilir.

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Sınai Mülkiyet Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

Sağlık Hizmetlerini Usulsüz Kullananlara Ceza

İstanbul'da Ruhsatı Ya Da İşletme Belgesi Olmayan Oteller Kapanacak

Gümrük Vergileri Ve Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Düzenlemeye Gidildi

Hazine Taşınmazlarının Tahsis Yetkileri Valilikler İle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine Devredildi

Trafik Kazası Tutanaklarını Hukuksuzca Satın Alıp Kazazedeleri Dolandırıyorlar

Maliye Ekipleri Birçok Sektörde Hasılat Tespitlerine Başladı

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikle Aile Hekimi Değişikliği Kolaylaştırıldı

Siber Zorbalık İhbar Hattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Tapu İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı
