Diğer Haberler
Sınırdaki akaryakıt kaçakçılarına kilometre takibi yapılcak
Özellikle Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a yolcu taşıyan 9 otobüsün bu kaçakçılığı yaptığı belirlendi. Sınır kapılarından yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde yüzde 25 doluluk oranı olması şartı aranıyor. Edinilen bilgiye göre, bu şartı aşmak isteyen kişilerin 5 lira karşılığında otobüse aldıkları yolcularla giriş-çıkış yaptıkları belirlendi. Bu şekilde ÖTV'siz Türkiye'ye getirilen akaryakıtın satışıyla, ayda 30 bin liraya kadar kazanç elde edildiği kaydedildi.
Bu akaryakıt kaçaklığını önlemek için Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin direkt talimatıyla yeni bir uygulama hayata geçiyor. Artık istisna tanınan bu araçlara kilometreyi takip etme imkanına sahip bir cihaz takılacak. Örneğin bir TIR'ın izin verilen 550 litrelik bir benzinle Türkiye'ye giriş yaparken kilometresi kayda geçirilecek. TIR'ın tekrar ÖTV'siz giriş yapabilmesi için 550 litre karşılığı kilometre yapması gerekiyor. TIR'ın ikinci girişinde tekrar kilometre tespiti yapılacak. Eğer, alınan akaryakıt miktarı ve kilometre arasında fark tespit edilirse, araçlardan ÖTV alınması yoluna gidecek.

Maliye Ekipleri Birçok Sektörde Hasılat Tespitlerine Başladı

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikle Aile Hekimi Değişikliği Kolaylaştırıldı

Siber Zorbalık İhbar Hattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Tapu İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı

SGK 2024'te 33,7 Milyar TL Rapor Ödemesi Yaptı

DİR Kapsamında Yapılan İthalat Suistimal Ediliyor

6 ay 6 bin Kilometre İle İlan Kısıtlamasına Uymayanlara 52 Milyon Lira Ceza

Özel Hastane Yönetmeliğinde Değişiklik

Elektrik Faturasını Düzenli Ödeyenden Güvence Bedeli Alınmayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2025 Muayene Katılım Ücretleri

2024 Yılında En Çok KDV Oran Uyumsuzluğu, Belge Düzeni, Ödemelerin Kayıtlarla Uyumu Hususları Denetledi

2025 Yılına Dair Alkollü İçkilere İlişkin Tesis Kurma, Üretim Ve Proje Tadilat İzni Bedelleri

Yetki Alanı Dışında ve Tarafların Farklı Birimlerde Bulunmaları Halinde Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Kazaya Karışan Araçlara İlişkin Düzenlenen Eksper Raporları e-Devlet Sistemine Yüklendi
