Diğer Haberler
SGK Prim Borçlarına Karşılık 1567 Taşınmaz Almış
Borcuna karşılık 2012 yılından bu yana “satış yapıp nakde çevirmek” amacıyla taşınmaz almaya başlayan kurumun elinde, değeri 2 milyar liradan fazla olan taşınmaz bulunuyor.
Sayıştay raporları SGK’nın taşınmaz varlıklarının boyutunu ortaya koydu. Sayıştay raporunda, “Borca karşılık alınan taşınmazların sayısı yıllar itibarıyla giderek artıyor. Satış amacıyla alınan taşınmazlardan değer itibarıyla yalnızca yüzde 11’i satıldı, geriye kalan 2 milyar 83 milyon 988 bin 892 TL bedelle satın alınmış olan taşınmazların henüz nakde dönüştürülemediği tespit edildi” saptamasında bulunurken, bu taşınmazların acilen satılması tavsiyesinde bulundu.
SGK ile ilgili 2022 denetim raporuna göre 2012’de yapılan yasal değişiklikle, SGK’ya prim borcunu ödemekte zorlananlardan, borcuna karşılık taşınmaz alınabiliyor. Bu kapsamda 2022 yılı sonuna kadar toplam bin 567 taşınmaz alınmış durumda. Bu taşınmazların içinde hizmet gereği alınanlar bulunsa dahi çoğu taşınmazın satılmak amacıyla prim borcuna karşılık alındığı kaydedilen raporda şöyle denildi:
“Söz konusu taşınmazların alış bedeli ise toplam 2 milyar 330 milyon 484 bin 245 TL tutarındadır. Kurumun bu kapsamda aldığı taşınmazların sayısı yıllar itibarıyla giderek artmaktadır. Prim borçlarına karşılık olarak 2021 yılında 473 adet taşınmaz alınmıştır. (Borcuna karşılık) Satış amacıyla alınan taşınmazlardan değer itibarıyla yalnızca yüzde 11’i satılmış olmakla birlikte geriye kalan 2 milyar 83 milyon 988 bin 892 TL bedelle satın alınmış olan taşınmazların henüz nakde dönüştürülemediği tespit edilmiştir. Prim alacaklarının garanti altına alınması amacıyla prim borçlarına karşılık satılmak üzere alınan taşınmazların değer olarak küçük bir kısmı satılabilmiştir.”

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

İş Yerinde Gizli Fotoğraf Çeken Kişiye Hapis Cezası

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi

Elektronik Tebligatlar e-Devlet'ten Görülebilecek

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

