Diğer Haberler
www.maliyepostasi.com
SGK, Bir Yılda Tüketilen İki Milyar Kutu İlaca Yaklaşık 18 Milyar Lira Ödedi.
Türkiye'de, fiyat açısından en yüksek geri ödeme yapılan ilaçlar içinde ilk iki sırayı nadir görülen hastalıkların tedavisinde kullanılan yetim ilaçlar ve doğuştan gelen metabolik hastalıklarla ilgili ilaçlar aldı. Bunları onkoloji ve merkezi sinir sistemi (MS) hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaçlar takip etti.
11 Mayıs 2016, Çarşamba
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Osman Nacar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık hizmetine erişiminin Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte hızlandığını belirtti.
Sağlık merkezlerine, hastanelere, ilaca, tarama ve tanıda kullanılan yüksek teknolojik cihazlara erişimle birlikte, hizmetten faydalanan kişi sayısının da arttığını ifade eden Nacar, bu çerçevede ilaç tüketiminin de doğru orantılı olarak yükseldiğini bildirdi. Nacar, "Türkiye'de yapılan muayeneye eşdeğer olarak kullanılan ilaçlar kutu bazında artma eğilimi göstermektedir. Son verilere göre, bir yılda yaklaşık 2 milyar 182 bin kutu ilaç tüketimi oldu. Bu 2014 yılında iki milyar 33 milyondu." diye konuştu.

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

Ev Ve Arsa Alacaklar Türkiye'nin Dijital Haritasını e-Devlet Üzerinden Görüntüleyebiliyor

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı
