Maliye Postası Dergisi
MÜKELLEFLERİN BELGE KAPSAMINDA İMAL ETTİKLERİ MALLARIN 3065 SAYILI KDV KANUNUNUN 11/1-C VEYA GEÇİCİ 17 NCİ MADDELERİ KAPSAMINDA İHRAÇ KAYDIYLA TESLİMİNDE KDV BEYANLARI
KDV Genel Uygulama Tebliği 26/04/2014 tarih ve 28983 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01/05/2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Tebliğ ile daha önce KDV Genel Tebliğlerinde yer alan düzenlemeler güncellenerek birleştirilmiş, ekonomik, sosyal ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde mevzuatta yeni düzenlemeler yapılmıştır.
Dahilde işleme izin belgesine (DİİB) sahip mükellefler belge kapsamında imal ettikleri malları 3065 sayılı Kanunun 11/1-c maddesi kapsamında teslim edebilir. KDV Genel Uygulama Tebliğinde yapılan düzenleme uyarınca DİİB sahibi mükelleflerin belge kapsamında imal ettikleri malları başka bir DİİB sahibi mükellefe 3065 sayılı Kanunun geçici 17 nci maddesi kapsamında teslimi imkanı getirilmiştir.
Tebliğde bu teslimlere ilişkin önemli bir açıklama yer almaktadır. Buna göre, DİİB sahibi mükelleflerin belge kapsamında imal ettikleri malların gerek Kanunun 11/1-c maddesi kapsamında gerekse Kanunun geçici 17 nci maddesi kapsamında ihraç kaydıyla tesliminin beyanı sonucunda;
- İade edilecek KDV çıkması halinde, teslim edilen malların imalinde kullanılan girdilerin yurtiçi ve yurtdışından temininde KDV ödenmemiş olması halinde ödenmeyen KDV ihraç kaydıyla teslim nedeniyle hesaplanan KDV den düşülecektir.
- İade edilecek KDV çıkmaması ve ihraç kaydıyla teslim nedeniyle hesaplanan KDV nin tamamının tecil edilecek KDV satırında yer alması halinde herhangi bir sınırlama uygulanmayacaktır.
Bu yazımızda, DİİB sahibi mükelleflerin Kanunun geçici 17 nci ve/veya 11/1-c maddesi kapsamındaki ihraç kaydıyla teslimlerine ilişkin yapılan düzenlemeler ile bu düzenlemelerin 1 no.lu KDV beyannamesinde beyanı ele alınacaktır.
KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DÜZENLEMELER

TEMMUZ 2025 MALİYE POSTASI İÇİNDEKİLER
KADASTRO TESPİTİNE İTİRAZ
İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TALEPTE BULUNDUĞU TARİH İTİBARİYLE , BORÇLUNUN AKTİF ELEKTRONİK TEBLİĞ ADRESİ BULUNMAMASI
TEVSİ YATIRIMLARDA İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ VE ENDEKSLEME
MALİ TATİLİN ESASLARI VE NÜANSLARI
6183 SAYILI KANUNUN 48. MADDESİ KAPSAMINDA TECİL VE TAKSİTLENDİRME UYGULAMASI
VERGİ HUKUKUNDA İSPAT ÖLÇÜSÜ
TEKNOKENTLERDE ÜCRET TEŞVİKİNDEN KİM YARARLANIR?
EKONOMİNİN DİJİTALLEŞMESİNDEN KAYNAKLANAN VERGİSEL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE SON GELİŞMELER
KOOPERATİFLERDE GENEL KURUL GÜNDEMİNİN BELİRLENMESİ
ARAÇ KİRALAMA İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK YAPILIP YAPILMAMASINDA YAPILAN SON DÜZENLEME
FAZLA ÇALIŞMA HALİNDE İŞ GÜVENLİĞİ RİSKİ
KONKORDATO’DA İŞÇİ ALACAKLARININ DURUMU NE OLACAKTIR?
ÖNCEDEN ÖZELGE TALEP EDİLMESİ HALİNDE DÜZELTME BEYANNAMELERİNE KONULAN İHTİRAZİ KAYDIN KABUL EDİLMEMESİ
