Diğer Haberler
Maliye Bakanı Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını belirtti.
Şimşek, şunları kaydetti:
"Yeni sisteme geçtikten sonra rakamlarda her zaman bir yükseliş görüyoruz. Geçen yıla ilişkin de bu yıl beyanname verenmükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde şu ana kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. Bu yıl mart ayında beyanname veren mükellef sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11 artarak, 1 milyon 311 bin 289'a yükseldi. Kiraya verilen ve elde edilen geliri beyan edilen gayrimenkul sayısı da geçen yıla göre yüzde 10 arttı ve 2 milyon 865 bin oldu.
Aynı şekilde, bu döneme ilişkin 26 milyar 250 milyon 891 bin 263 lira kira geliri beyan edildi. Bu rakam, geçen yılkikira beyanından yüzde 21 daha fazla. Bu gelir üzerinden hesaplanan vergi de geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 23 arttı ve 3 milyar 825 milyon 721 bin 653 lira oldu."

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

Ev Ve Arsa Alacaklar Türkiye'nin Dijital Haritasını e-Devlet Üzerinden Görüntüleyebiliyor

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı
