Diğer Haberler
Lüks Otomobilleri Yasa Dışı Yollala Türkiye’ye Sokan Şebeke Yakalandı
Milyonluk araçları sahte şasi numarasıyla vergisiz yerlileştiren şebekenin Laleli’deki bir notere rüşvet verdiği iddia ediliyor.
İşsiz kişilerin üzerine geçirilen otomobilleri piyasadan ucuza satan şebekenin oyunu, bir kişinin itiraflarıyla ortaya çıktı.
Şüpheli ifadelerine göre, bir süredir teknik takip altında olan şebeke üyelerinin faaliyeti ise şu şekilde işledi: Yurtdışında bulunan, Mercedes, Bentley, Porsche Cayenne, Land Rover ve Volvo gibi lüks marka otomobiller normal yolla Türkiye’ye getirildi. Gümrük kapısından geçen otomobilin 6 ay Türkiye’de kalma hakkı var. Süreç de bu aşamadan sonra başlatıldı. Galericiler, öncelikle, aracın devrini yapacakları kişileri buldu. Bulunan kişilerin tamamı ya işsiz veya çeşitli borçları bulunuyor. Daha sonra aracın tescil işlemleri, Laleli’de bulunan anlaşmalı noterden yapıldı. Yabancı plakalı aracın şasi numarası da değiştirilerek ikinci el araç olarak tescil işlemi yapıldı. Daha düşük segmentli araç olarak tescili yapılan otomobil, üçüncü kişilere satıldı. Böylece, yüksek vergi ödenmediği için, piyasada satılan araçlara kıyasla çok daha düşük bir fiyata mal edilen otomobiller 100-200 bin lira daha düşük fiyata üçüncü kişilere satıldı.

İşten Ayrıldıktan Sonra Aynı İşyerinde Çalışılması Halinde Yıllık İzin Hakkında Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "Çırak Sözleşmesi Kapsamında Geçen Süre Emeklilik Hesabına Dahil Edilmez"

İşe İade Hakkında Anayasa Mahkemesi Kararı

Kira Sözleşmesinin Süresinden Önce Feshi Hakkında Yargıtay Kararı

MASAK Basitleştirilmiş Tedbirlerinde Kullanılan Bazı Parasal Sınırları Yeniden Belirledi

Parasını Ödeyip Yerleştiği Evi Müteahhit Başkasına Sattı

TIR Şoförlerinin Fazla Mesai Ücretlerine İlişkin Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "İşverenin Küfretmesi Nedeniyle İstifa Eden İşçiye Kıdem Tazminatı Ödenir"

Yargıtay Kararı: "Müşterilere Ve Çalışma Arkadaşlarına Uygunsuz İfadeler Kullanan Çalışanın Sözleşmesi Tazminatsız Fesh Edilebilir"

Tarım Arazilerinin Korunması ve Kullanılması Yönetmeliğinde Değişiklik

Yargıtay Kararı: "Yıllık Ücretli İzine Denk Gelen Hafta Tatili Günleri İzin Süresinden Düşürülemez"

Yetki Belgesiz Araç Satışına 305 Milyon Lira Ceza

Yargıtay Kararı: "İhbar Tazminatı Ödenmeden İşten Çıkartılan İşçi Yapılan Zamdan Yararlanır"

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu İşlemlerine İlişkin Merak Edilenleri Yanıtladı

