Diğer Haberler
KOSGEB Girişimcilik Destek Programı
Bakan, "Sertifikalarını alan 380 bin kişi arasından bugüne kadar 22 bin 350 girişimci KOSGEB desteğiyle işletmesini kurdu ve kendi işinin patronu oldu" dedi.
"Destekler bir nevi başlangıç sermayesi niteliğinde" ifadesini kullanan Işık, revize edilen Girişimcilik Destek Programı ile yeni girişimcilere verilen desteğin hibe kısmının 30 bin liradan 50 bin liraya, sabit yatırım desteği adı altındaki faizsiz kredi desteğinin ise 70 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldığını bildirdi.
Girişimcilik Destek Programı kapsamında bugüne kadar 380 bin kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak girişimcilik sertifikası aldığını belirten Işık, sertifikalarını alan 380 bin kişi arasından da bugüne kadar 22 bin 350 girişimcinin KOSGEB desteğiyle işletmesini kurduğunu ve kendi işinin patronu olduğunu söyledi.
Işık, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nda kadın, gazi, birinci derecede şehit yakını veya engelli girişimciye pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ve destek oranlarında artı yüzde 20 avantaj sağladıklarını anlattı.
Yeni Girişimci Desteği oranları hakkında bilgi veren Işık, "Destekleme oranı birinci ve ikinci bölgeler için yüzde 60, girişimcinin kadın veya özürlü olması halinde yüzde 80 olup, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı bölgelerde bu oran yüzde 70, girişimcinin kadın veya özürlü olması halinde ise yüzde 90 olarak uygulanıyor" şeklinde konuştu.

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza
