Diğer Haberler
Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’te değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeye göre, yangın güvenliği için gerekli itfaiye raporunu alamayan konaklama tesisleri 31 Mayıs 2026’ya kadar kapalı kalacak.
Süre sonunda raporunu tamamlamayan işletmelerin ruhsatı iptal edilecek. Yeni düzenlemeye göre, itfaiye raporu almak zorunda olan otel ve benzeri konaklama tesisleri yetkili kurumlar tarafından denetlenecek. Yapılan denetimlerde yangın güvenliğine uygunluğu gösteren itfaiye raporu bulunmayan işletmeler için işlem yapılacak.
Denetimlerde itfaiye raporu ibraz edemeyen konaklama tesisleri, 31 Mayıs 2026 tarihine kadar faaliyetten men edilecek. Bu süre boyunca işletmeler hizmet veremeyecek.
Yetkililer, bu sürenin tesislerde eksik olan yangın güvenliği önlemlerinin tamamlanması, gerekli tadilatların yapılması ve itfaiye raporunun alınması için tanındığını bildirdi.
Belirlenen tarihe kadar itfaiye raporunu alamayan işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edilecek ve tesisler tamamen kapatılacak.

Banka Hesaplarının 3. Kişilere Kullandırılması Halinde Cezai Yaptırımlarla Karşılaşılır

Yargıtay Kararı:"Zorlayıcı Sebep Gerekçesi İle İşten Çıkarılan İşçiye İhbar Tazminatı Ödenir"

GİB Gelir İle Uyumsuz Lüks Harcamaları İnceliyor

Yargıtay Kararı: " Arızalı Alarm Sistemi Nedeniyle Hırsızlık Zararından Güvenlik Firması Sorumlu "

Mahkeme Kararı : "Tüketicinin Haberi Olmadan Hesabından Gece Kredi Çekilmesi Halinde Banka Kusurludur"

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

İş Yerinde Gizli Fotoğraf Çeken Kişiye Hapis Cezası

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi
