Diğer Haberler
KGF Genel Müdürü :'Biz Garanti Veriyoruz Para Değil'
Kredi Garanti Fonu’nu çok bilinen ama yeterince tanınmayan bir kurum olarak nitelendiren Genel Müdür İsmet Gergerli, üç temel hissedarın TOBB, KOSGEB ve 21 banka olduğu bilgisini verdi. Bir yandan ortaklarının kaynaklarını kullanırken, diğer taraftan dışardan sağladıkları fonlarla da iş yaptıkları bilgisini veren Gergerli, Avrupa Yatırım Fonu ve İslam Kalkınma Bankası gibi kuruluşlarla çalıştıklarını belirtti. Hazine’nin sağladığı garantiden aldıkları güçle de kredilere aracılık ettiklerini kaydeden Gergerli, KGF’nin para veren değil garanti veren kurum olduğunu anlattı.
Yılbaşına kadar KGF ve banka kefalet şartını ortadan kaldıracağız
KGF ile Hazine arasındaki ilişkinin 2009'da başladığını hatırlatan İsmet Gergerli, 2008 krizinin etkilerini azaltmak için devreye giren projenin kurgusunun bugün değiştiğini, ocak sonu itibarıyla 6.7 milyar liralık büyüklüğe ulaştıklarını. yaklaşık yüzde 258'lik büyüme sağladıklarını söyledi. KGF’nin günlük 15 bin talebi karşılayacak altyapıyı kurduğunu belirten Gergerli, 39 şube ve 170 çalışanla hizmet vermekle birlikte, 150 bin çalışanı olan bankacılık sektörüyle de entegre çalıştıklarını anlattı.
Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da merkezi İstanbul’da bulunan ve 630 kişinin çalıştığı Eximbank’ın Ankara ve İzmir’de bölge müdürlüğü bulunduğunu belirtti. Yıldırım, Gaziantep’te şube, Adana dahil 9 ilde ise irtibat bürosu olduğunu ve yakında Adana’daki irtibat bürosunu şube haline getireceklerini anlatan Yıldırım, işlemlerin nisan ayında başlayacağını bildirdi. Eximbank’ın sigorta işlemlerine yönelik raiting çalışmaları yaptığını, Adana’da ise henüz analiz aşamasında raiting yapamadıklarını ifade eden Yıldırım, bu durumda firmaların bankalardan ve KGF’den yüzde 100 kefalet istediklerini, yılbaşına kadar ise KGF ve banka kefalet şartını ortadan kaldıracaklarını vurguladı.

Yargıtay Kararı: " Aynı Gün Hem Borcun Hem De Haczin Kabul Edilmesi Hukuka Aykırıdır"

Yargıtay Kararı: "Telefon Mesajlaşmaları Delil Olarak Kabul Edilir"

Lisanssız Şekilde Döviz Alım Satımı Yapan İşletmelere Yönelik Denetimler Sıkılaştırıyor

MEB'den İzinsiz Eğitim Faaliyetlerine Sıkı Denetim

Yargıtay Kararı: "Ürünün Sağlam Teslim Edilmemesi Halinde Zarardan Kargo Firması Sorumludur"

Banka Hesaplarının 3. Kişilere Kullandırılması Halinde Cezai Yaptırımlarla Karşılaşılır

Yargıtay Kararı:"Zorlayıcı Sebep Gerekçesi İle İşten Çıkarılan İşçiye İhbar Tazminatı Ödenir"

GİB Gelir İle Uyumsuz Lüks Harcamaları İnceliyor

Yargıtay Kararı: " Arızalı Alarm Sistemi Nedeniyle Hırsızlık Zararından Güvenlik Firması Sorumlu "

Mahkeme Kararı : "Tüketicinin Haberi Olmadan Hesabından Gece Kredi Çekilmesi Halinde Banka Kusurludur"

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu
