Diğer Haberler
Katma Değer Vergisini Reel Sektör Üzerinde Finansman Yükü Oluşturan Bir Kanun Olmaktan Çıkartacağız
Ağbal, "Eğer bu reformu yapacaksak en önemli bileşeni KDV sistematiği içerisindeki sonraki döneme devreden KDV’nin kaldırılması. Esas reform bu” dedi.
Yeni düzenleme ile KDV’nin bir mekanizma içinde iade edileceğini söyleyen Ağbal, “Şu anda sonraki döneme devreden KDV olarak gözüken alacakların bir kısmı, alacak olmaktan çıkacak” diye konuştu. Kayıt dışının yüksek olduğu sektörlerde firmaların sürekli sonraki döneme devreden KDV’si bulunduğunu vurgulayan Ağbal, şöyle devam etti: “İktisadi faaliyetlerin doğasına bakıldığında, önemli bir yatırımı yoksa alışları ve satışları arasında bu kadar sonraki döneme devreden KDV olmaz. Bu nereden kaynaklanıyor? Stoktan. Gelir İdaresi Başkanlığı çok kapsamlı bir çalışma yapıyor. Bir taraftan KDV hasılası meselesine dikkat edeceğiz ama bir taraftan da Katma Değer Vergisi Kanunu’nu reel sektör üzerinde finansman yükü oluşturan bir kanun olmaktan çıkartacağız. Köklü değişikler yapacağımız KDV reformunu bir an önce meclise getirmek istiyoruz.”
Ağbal, yeni sistem ile ne kadar KDV iadesi beklendiğinin sorulması üzerine, “Senaryoları çalışıyoruz, kapsamlı bir analiz çalışmasını sunacağız. Yıllık düzeyde kabaca 11 milyar liralık bir KDV iadesi gelebilir ama bence farklı senaryolar altında bu düzey değişebilir” dedi.
GELİR VERGİSİ REFORMU
Maliye Bakanlığı, Gelir Vergisi Kanunu’nunda da değişiklik için çalışma yapıyor. Bu kapsamda, sivil toplum kuruluşlarından görüş aldıklarını, ancak gelen görüşlerin son derece mikro olduğunu ifade eden Ağbal, “Reform noktasında ilave çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi. Ağbal, uluslararası kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu konuda başka ülke uygulamalarının inceleneceğini dile getirdi.

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi

Elektronik Tebligatlar e-Devlet'ten Görülebilecek

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

