Diğer Haberler
İzinsiz SMS'ye ilk para cezası kesildi
AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının internet sitesinde bulunan şikayet formunun doldurulması yoluyla gelen şikayeti değerlendiren Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü, 7 firmaya 12 kez ceza işlemi uygulandı.
İzinsiz Reklam içerikli SMS gönderilmesi konusunda bin 657 şikayetin iletildiği Kayseri'de, 1 firmaya 6 kez biner lira, 5 firmaya biner lira ve bir firmaya 2 bin lira para cezası verildi. Şikayet formunun doldurulmasının ardından şikayetin hangi ilden alındığına bakılarak formların o illerin Ticaret İl Müdürlüklerine yönlendirildiği uygulamada, 4 GSM şirketiyle şikayet sahibinin o ilde ikamet edip etmediği tespit ediliyor.
Şikayet sahibinin o ilde olduğunun kesinleşmesinin ardından şikayet sahibi firmalardan 15 gün içerisinde savunmaları isteniyor.
Savunmaların ulaşmasından sonra toplanan komisyon tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda ceza uygulanıyor.

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza
