Diğer Haberler
İşsizlik Sigortası Fonu'ndan bu yılın ocak-haziran döneminde işsizlere yaklaşık 1 milyar lira ödeme yapıldı
İşsizlik ödeneğinden aylara göre, ocakta 321 bin 547, şubatta 323 bin 684, martta 320 bin 220, nisanda 305 bin 15, mayısta 294 bin 901 ve haziranda 305 bin 407 kişi faydalandı.
Söz konusu dönemde, işsizlik ödeneği kapsamında toplam 1 milyar 54 bin 46 bin lira ödeme yapılırken, ödeme miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artış gösterdi.
Geçen yıl, 439 bin 10 kişinin gerekli primleri yatırarak hak ettiği işsizlik ödeneğine 899 bin 795 kişi başvurmuş, gerekli şartları karşılayanlara toplam 1 milyar 657 milyon 723 bin lira ödeme yapılmıştı.
- İşsizlik ödeneğinden kimler yararlanır?-
Bir kişinin İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanabilmesi için belli şartlar bulunuyor. Öncelikle kişi, kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalması, ardından hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olması, son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ileişsizlik sigortası primi ödemiş olması ve hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurması gerekiyor.
Hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yıl içinde; 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün süreyle işsizlik ödeneği veriliyor.
İşsizlik sigortası primi, sigortalının prime esas aylık brüt kazançların üzerinden hesaplanan yüzde 1 sigortalı, yüzde 2 işveren ve yüzde 1 devlet payından oluşuyor.
AA

Parasını Ödeyip Yerleştiği Evi Müteahhit Başkasına Sattı

TIR Şoförlerinin Fazla Mesai Ücretlerine İlişkin Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "İşverenin Küfretmesi Nedeniyle İstifa Eden İşçiye Kıdem Tazminatı Ödenir"

Yargıtay Kararı: "Müşterilere Ve Çalışma Arkadaşlarına Uygunsuz İfadeler Kullanan Çalışanın Sözleşmesi Tazminatsız Fesh Edilebilir"

Tarım Arazilerinin Korunması ve Kullanılması Yönetmeliğinde Değişiklik

Yargıtay Kararı: "Yıllık Ücretli İzine Denk Gelen Hafta Tatili Günleri İzin Süresinden Düşürülemez"

Yetki Belgesiz Araç Satışına 305 Milyon Lira Ceza

Yargıtay Kararı: "İhbar Tazminatı Ödenmeden İşten Çıkartılan İşçi Yapılan Zamdan Yararlanır"

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu İşlemlerine İlişkin Merak Edilenleri Yanıtladı

Ticaret Bakanlığından Devre Tatil Ve Devre Mülk Satışlarına Dair Uyarı

Yargıtay Emekli Maaşını Başka Bankaya Taşımak İsteyen Emeklinin Maaşına Konan Blokeyi Kaldırdı

Yargıtay Kararı : "Video Çekip WhatsApp Gruplarında Paylaşmak Suçtur."

Yargıtay Kararı: " Balkon Kapatma İşlemleri Kaçak Yapı Olarak Değerlendirilebilir."

Hasarlı Araçların Seri Numaralarını Hacizli Otomobillere Kopyalayanlara Operasyon
