Diğer Haberler
İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı tüm işsizleri İŞKUR’a çağırdı.
Nisan ayında 100 bin işe eleman bulunamadığını kaydeden Yazıcı, “En çok aranılan mesleklerden biri de satış elemanı” dedi. Yazıcı, çalışanlara, iş arayanlara ve işverenlere Hürriyet aracılığıyla seslendi.
SORUN MESLEKSİZLİK
“Sadece nisanda 176 bin açık iş aldık. Bunun 70 binini karşıladık. Kısacası iş var. Çalışmak isteyen herkesi İŞKUR’a bekliyoruz” diyen Yazıcı arz ile talebin uyuşmamasıyla ilgili sorunun ne olduğunu işverene sorduklarını dile getirdi. Yazıcı şöyle konuştu: “Temel sorun olarak yarıdan fazlası mesleksizliği gösterdi. Bunu yüzde 25’lerde ücret, yüzde 20’lerde de çalışma şartlarının beğenilmemesi izledi. İşin ilginci karşılanamayan iş grupları arasında beden işçileri de bulunuyor. Genelde en çok güvenlik, satış danışmanı ve büro memuru gibi alanlarda ihtiyaç var. Çünkü neden her işletmenin kaliteli bir satış danışmanına, işleri düzene sokacak ön muhasebede çalışacak bir elemena ihtiyacı olur. Nisan ayı verilerine göre ise, en çok açık satış danışmanı, güvenlik personeli ve garsonlarda.”
GAN ETKİSİ
Yazıcı geçtiğimiz günlerde Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN) Türkiye adına Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’yla (TİSK) bir protokol imzaladıklarını belirterek bu protokolü önemsediklerini çünkü GAN bünyesindeki firmalarda 100 binden fazla kişinin istihdam edildiğini vurguladı. Bu işletmelere ‘işbaşı eğitim programı’ kapsamında yetiştireceği ve sonrasında işe alacağı kursiyerlerle ilgili ciddi teşvikler vereceklerini kaydeden Yazıcı “Biz zaten işverenlerimize gidiyoruz, uygulamalarımızı anlatıyoruz. GAN sayesinde ise işverenlere topluca ulaşma imkanı bulacağız. Bu önemli bir fırsat” dedi.

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi

Elektronik Tebligatlar e-Devlet'ten Görülebilecek

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

