Diğer Haberler
İnternet üzerinden aracını satmak isteyen bir vatandaş, aracının şasi numarasını verdi, başına gelmeyen kalmadı.
Olay Bursa’nın Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Emlak işiyle uğraşan Osman Akbulut 2014 model aracını satmak için bir internet sitesine ilan verdi. Aracına 60 bin lira isteyen Akbulut’a mesaj yollayan ve kendisini müşteri olarak tanıtan Ahmet isimli kişi, “Aracını beğendim, sana şimdi 400 TL kapora yollayacağım, aracı ilandan kaldır” dedi.
Bunun üzerine ilanı kaldıran Akbulut’a daha sonra “araçta hasar olup olmadığını öğrenmem için şasi numarasını bize yollaman gerek” dendi. Aracın şasi numarasını müşteri kılığına giren şahıslara atan Osman Akbulut, kendisine noterden gelen telefonla şok oldu.
Noterden aracının satılmak istendiğini öğrenen 36 yaşındaki Akbulut, ne yapacağını şaşırdı. Hemen polise başvuran Akbulut, kendi adına düzenlenmiş sahte kimlik, noter onaylı araç satış belgesi ve ruhsat ile karşılaştı. Aracının yapılan sahtecilikle Hilmi B.’ye satıldığını öğrenen adam, aracını çalınma korkusuyla bir arkadaşının deposuna sakladı. Aracının üzerine 2 adet ruhsat olduğu ve şu anda kendi aracına binemediğini söyleyen mağdur Akbulut, “Bu aracı bir internet sitesi üzerinden satılığa çıkarttık. İsminin Ahmet olduğunu söyleyen biri aracı almak istediğini ifade etti. Fiyat konusunda anlaştık. Memur olduğunu ve 1 hafta sonra aracı almaya geleceğini anlattı. İnternetten ilanı kaldırdığım takdirde 400 lira göndereceğini söyledi ve gönderdi. Ancak sonra ses soluk çıkmadı ve dün otomobilin Afyon Sandık’lı da satıldığını öğrendik. Son anda noter görevlisi işin içinde bir oyun olduğunu anlamış. Şahıslar da noterden kaçıp başka bir notere gidip satışı gerçekleştirmişler. Otomobilin hasarının olup olmadığını öğrenmek için bizden şase numarasını istediler, bizde mesaj yolu ile şase numarasını gönderdik. Onlar da bir yolunu bulup benim kimlik bilgilerimi ele geçirmişler. Otomobilim ruhsatının aynısını ve kimliğimin birebir aynısını yapmışlar.” dedi.
"KENDİ ARACIMA BİNEMİYORUM"
Aracının elinden alınma ve çalınma korkusuyla binemediğini ve aracını bir arkadaşının deposuna sakladığını söyleyen Osman Akbulut, “Şu an da kendi otomobilimize bile binemez haldeyiz. Arabamızı sakladık, alacaklar diye korkuyoruz. Gerekli yerlere başvurduk, kimlik seri numaramızı değiştirdiğimiz halde bile satışı gerçekleştirdiler. Yetkililerden bu gibi olaylar adına önlem alınmasını istiyoruz. Kimsenin canı yanmasın, biz kendi malımızı zar zor sakladık. Bu tür satış ve noter işlemlerinin çok basit olduğunu gördük. Hiç haberimiz yokken kendi aracımız başkasına satılmış. Şu an da otomobilin 2 tane ruhsatı var. İnternet üzerinden kimseye otomobilin ruhsat bilgilerini, şase numarasını göndermeyin. Biz gönderdik ve ruhsatımız kopyalandı. Bu konularda noter çalışanlarının çok hassas olmalarını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Akbulut şimdi polisten ve mahkemeden gelecek kararı bekliyor.

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Sınai Mülkiyet Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

Sağlık Hizmetlerini Usulsüz Kullananlara Ceza

İstanbul'da Ruhsatı Ya Da İşletme Belgesi Olmayan Oteller Kapanacak

Gümrük Vergileri Ve Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Düzenlemeye Gidildi

Hazine Taşınmazlarının Tahsis Yetkileri Valilikler İle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine Devredildi

Trafik Kazası Tutanaklarını Hukuksuzca Satın Alıp Kazazedeleri Dolandırıyorlar

Maliye Ekipleri Birçok Sektörde Hasılat Tespitlerine Başladı

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikle Aile Hekimi Değişikliği Kolaylaştırıldı

Siber Zorbalık İhbar Hattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Tapu İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı
