Diğer Haberler
İnşaattan Düşerek Ölen İşçinin Patronlarına Hapis
Bursa'da bir işçinin çalıştığı inşaatın 9’uncu katından düşerek ölmesiyle ilgili 3 işveren, 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.
Bursa 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar ve ölen işçinin yakınları ile tarafların avukatları katıldı.
"Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan inşaat firması sahipleri, suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.
Ölen işçinin ailesinin avukatları ise işverenin ağır kusurlu olduğunu savunarak, bu tür davalarda verilen ertelemeli hapis cezaları ya da para cezalarının etkili ve caydırıcı olmadığını öne sürdü.
Kararı açıklayan mahkemenin hakimi, sanıkları 3 yıl 4'er ay hapse mahkum ederek, cezalarının ertelenmemesine hükmetti.
Bursa Bölge Adliye Mahkemesinin kararı onaması halinde sanıkların cezaevine konulacağı, kararın emsal teşkil edebileceği belirtildi.
Merkez Nilüfer ilçesi 23 Nisan Mahallesi'nde, 2017 yılının aralık ayında 17 katlı inşaatın 9'uncu katında balkon demirlerini bağlayan işçi dengesini kaybederek düşmüştü.
Ağır yaralanan işçi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, inşaat firmasının sahipleri hakkında dava açılmıştı.

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

Ev Ve Arsa Alacaklar Türkiye'nin Dijital Haritasını e-Devlet Üzerinden Görüntüleyebiliyor

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

