Diğer Haberler
İhracatçılar, Avrupa otoyollarına yılda yaklaşık 60 milyon Euro ödeme yapıyor.
Türk ihracatçısı, 500 milyar dolarlık hedefi için en önemli yokuşu Avrupa yollarında alıyor. Toplam ihracatın yüzde 35’ini karayolu taşımacılığı ile gerçekleştiren ihracatçılar, Avrupa otoyollarına yılda yaklaşık 60 milyon euro ödeme yapıyor. Kilometre başına yapılan hesaplamada Avrupa ülkeleri arasında en ucuz otoyol hizmetini Türkiye’den alan ihracatçılar, en pahalı hizmeti ise İsviçre’den alıyor. Almanya ise Türkiye otoyollarına göre yüzde 85 daha pahalı hizmet sunuyor.
En pahalı otoyol İsviçre’nin
DKV Euro Service tarafından 5 Akslı Euro 5 tipi TIR ile hizmet veren bir nakliye aracı için Avrupa’daki ana güzergahlar baz alınarak yapılan çalışmaya göre; Avrupa otoyollarında en pahalı hizmeti kilometre başına 1.96 Euro rakam ile İsviçre verirken, bu ülkeyi 0.357 Euro ile Avusturya, 0.2063 Euro ile Çek Cumhuriyeti, 0.19 Euro ile İspanya, 0.18 Euro ile İtalya ve 0.14 Euro ile Slovakya takip ediyor. Çalışmada ayrıca Büyük Britanya’nın yıllık 1.250 Paund olarak belirlediği otoyol ücretlerinde Hollanda, Lüksemburg, Danimarka, İsveç ve Romanya da 1.250 Euro otoyol bedeli uyguluyor.
İhracatın yüzde 35’i karayolu ile yapılıyor
DKV müşterilerinin Avrupa’da ülkelere göre değişiklik gösteren ücretli paralı otoyol, tünel ve köprü ödemelerini tek bir kart ile yapabildiklerine dikkat çeken DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, “Toplam Türkiye ihracatının yüzde 35’nin ve ithalatımızın yüzde 15.4’ünün karayolu taşımacılığı ile gerçekleştirildiği düşünülürse, uluslararası yollarda otoban ücretlerinin önemli bir maliyet unsuru olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Sadece Avrupa yollarında yılda 60 milyon Euro ödüyoruz” dedi.

Yargıtay Kararı: " Aynı Gün Hem Borcun Hem De Haczin Kabul Edilmesi Hukuka Aykırıdır"

Yargıtay Kararı: "Telefon Mesajlaşmaları Delil Olarak Kabul Edilir"

Lisanssız Şekilde Döviz Alım Satımı Yapan İşletmelere Yönelik Denetimler Sıkılaştırıyor

MEB'den İzinsiz Eğitim Faaliyetlerine Sıkı Denetim

Yargıtay Kararı: "Ürünün Sağlam Teslim Edilmemesi Halinde Zarardan Kargo Firması Sorumludur"

Banka Hesaplarının 3. Kişilere Kullandırılması Halinde Cezai Yaptırımlarla Karşılaşılır

Yargıtay Kararı:"Zorlayıcı Sebep Gerekçesi İle İşten Çıkarılan İşçiye İhbar Tazminatı Ödenir"

GİB Gelir İle Uyumsuz Lüks Harcamaları İnceliyor

Yargıtay Kararı: " Arızalı Alarm Sistemi Nedeniyle Hırsızlık Zararından Güvenlik Firması Sorumlu "

Mahkeme Kararı : "Tüketicinin Haberi Olmadan Hesabından Gece Kredi Çekilmesi Halinde Banka Kusurludur"

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

