Diğer Haberler
HER geçen gün artan inşaat kazaları denetim mekanizmasının ne kadar güvenilir olduğu sorusunu akla getirdi.
29 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe üst düzey yöneticilik yapan inşaat patronu, sektörde bilenin çok ama iş yapanın az olduğunu söyledi. Yapı Denetim Kanunu’nun deprem sonrasında aceleyle hazırlandığını ve 2001’de yürürlüğe girdiğini anımsatan sektör temsilcisi, “Yapı denetim firmaları hızla artıyor. Sektörde iyi mimar ve mühendisler proje müdürlüğünü seçti ve yapı denetim firmalarının çalışan portföyü vasat hale geldi. Hatta maliyet nedeniyle part time çalışanlar da ortaya çıktı. İnşaat kazalarında şirket sahibi ve müdürler sorgulanıyor ama yapı denetim firmaları hakim karşısına çıkmıyor” dedi.
İstanbul’un farklı ilçelerinde yüzlerce konut üreten başka bir sektör temsilcisi ise dönemsel olarak yapılan denetimlerin köklü çözüm getirmediğini, sürdürülebilir bir sistem gerektiğini söyledi. İnşaatçıların kendilerini denetleyecek yapı denetim firmalarını kendilerinin seçtiğini hatırlayan sektör temsilcisi, “Parasını bizim ödediğimiz firma bizi denetliyor. Oysa bir havuz sistemi olmalı. İnşaatları denetleyecek denetim firmasını bir sistem seçmeli. Ama bu inşaat şirketlerinin de denetim şirketlerinin de işine gelmez. Bu nedenle kimse sesini çıkarmıyor” dedi. İnşaat patronu, belediyelerin de inşaatçıları yapı denetim firması seçmede yönlendirdiğini belirtti.
SÜREKLİ yaşanan iş kazalarından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2015 yılı iş güvenliği denetimlerini yüzde 250 arttırma kararı aldı. Gelecek yıl denetlenecek kurumlara TÜPRAŞ ve PETKİM’in yanı sıra tersaneler de eklenecek. Bakanlığın 2015 yılı denetim programı kapsamında iş sağlığı ve güvenliği açısından şantiyeler yeraltı ve yerüstü maden işletmelerinde denetleme yapılacak. Ağaç ürünleri ve mobilya imalatı sektöründe, Aliağa gemi söküm yapılan işyerlerinde, kauçuk ve plastik ürünleri imalatı yapılan işyerlerinde; Petkim ve Tüpraş, petrol ürünleri dolumu gaz ve sanayi gazları imalatı yapan işyerlerinde de denetim söz konusu olacak. Denetlenen işyeri sayısı 2015’te en az yüzde 250, tespit edilen kayıtdışı çalışan sayısı ise en az yüzde 35 arttırılacak.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27620270.asp

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Sınai Mülkiyet Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

Sağlık Hizmetlerini Usulsüz Kullananlara Ceza

İstanbul'da Ruhsatı Ya Da İşletme Belgesi Olmayan Oteller Kapanacak

Gümrük Vergileri Ve Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Düzenlemeye Gidildi

Hazine Taşınmazlarının Tahsis Yetkileri Valilikler İle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine Devredildi

Trafik Kazası Tutanaklarını Hukuksuzca Satın Alıp Kazazedeleri Dolandırıyorlar

Maliye Ekipleri Birçok Sektörde Hasılat Tespitlerine Başladı

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikle Aile Hekimi Değişikliği Kolaylaştırıldı

Siber Zorbalık İhbar Hattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Tapu İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı
